Η εκπροσωπος της εθνικης λυρικης σκηνης για το εργο «El retablo de maese Pedro»

Πολιτιστικό γεγονός μεγάλων διαστάσεων και αφορμή για μελλοντικές παρόμοιες συνεργασίες χαρακτηρίζεται η παράσταση

Στον χώρο  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ βρέθηκε σήμερα η εκπρόσωπος της εθνικής λυρικής σκηνής Ντίνα Στράνη, με αφορμή την παράσταση « El retablo de maese Pedro» που θα ανέβει απόψε στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η κ. Στράνη, ανέφερε πως πρόκειται για μια παράσταση όπερας και κουκλοθέατρου που προέρχεται από μια ισπανική πρωτότυπη όπερα του  Μανουέλ ντε Φάγια,του 19ου αιώνα. «Κουκλοπαικτες και μονωδοί της εθνικής λυρικής σκηνής, ενώνονται σε μια πολύ όμορφη σύμπραξη και καλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος. Ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ παράλληλα τόνισε  πως  «ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται δράσεις και πόσο μάλλον δωρεάν για το κοινό».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ.Σοφία Μενεσελίδου, καθώς και η κ.Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες  καλώς όρισαν την εθνική λυρική σκηνή στην Κομοτηνή, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την πρόθεση να δοθεί το μέγαρο μουσικής στη διάθεση των καλλιτεχνών αλλά και στους πολίτες της περιοχής.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.