Η εκπαιδευση ξεκιναει απο τη Θρακη

Αντροκρατούμενη και φιλομαθής, η Ανωτάτη Σχολή Πολέμου στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ταξιδιών που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, επισκέφθηκε σήμερα την Κομοτηνή όπου οι 137 σπουδαστές ενημερώθηκαν γύρω από την ανάπτυξη και τον πολιτισμό της περιοχής.

137 σπουδαστές της Ανώτατης Σχολής Πολέμου παραβρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα τελετών της Νομαρχίας Ροδόπης, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Πολυζωίδη και τον κ. Σταμπουλή από την Περιφέρεια, πάνω σε θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τον υποστράτηγο, Διοικητή της Σχολής, κ. Πρόδρομο Σαχπίδη, ο οποίος μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ απέναντι στην εδώ παρουσία της Σχολής.

«Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των σπουδαστών της η Ανωτάτη Σχολή Πολέμου πραγματοποιεί ταξίδια σ’ όλη την Ελλάδα. Η αρχή γίνεται πάντα από τη Θράκη για λόγους στρατιωτικούς, αλλά περισσότερο για να δούμε την ανάπτυξη της περιοχής, να γνωρίσουμε τα προβλήματα των κατοίκων, να μελετήσουμε την πολιτιστική προσφορά της».

Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και μετά από διανυκτέρευση στην Κομοτηνή η Σχολή θα συνεχίσει το πρόγραμμά της στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους σπουδαστές ήταν δύο Αμερικανοί, δύο Αλβανοί κι ένας Ρουμάνος. Ο κ. Σαχπίδης εξηγεί ότι εντάσσεται στα πλαίσια συνεργασίας με γειτονικούς λαούς.

«Στο παρελθόν είχαμε Αιγύπτιους, Κορεάτες, Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, Βουλγάρους, στα πλαίσια των ανταλλαγών σπουδαστών με γειτονικές χώρες».

Οι πολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη, οι οποίες περιλαμβάνουν και στρατιωτικές συγκρούσεις σαφώς ενδιαφέρουν την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Φυσικά δεν τίθεται θέμα παρεμβάσεων, αλλά απλώς μελετών για παραδειγματισμό και σπουδή των γεγονότων, τα οποία είναι πρωτόγνωρα και για εμάς. Άλλης μορφής ήταν οι πόλεμοι των παλαιοτέρων ετών».

Ανάμεσα στους επισκέπτες σπουδαστές ήταν και μία γυναίκα, αδελφή νοσοκόμα. Το προφίλ της Σχολής διαμορφώνεται από πρόσωπα απ’ όλα τα όπλα και τα σώματα: από το Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία, από τα Σώματα Ασφαλείας και από το Υγειονομικό Σώμα.

Ο κ. Πολυζωίδης ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση του Νομού και τις προοπτικές. «Θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός την παρουσία των σπουδαστών στον τόπο μας, γιατί η Σχολή είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πολλοί από αυτούς έχουν δύο και τρία πτυχία. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν συμπαραστάτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ροδόπης και της Θράκης».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.