Η Εισαγγελια Πρωτοδικων Ροδοπης μεριμνα εμπρακτα για την σχολικη διαρροη

Σημαντική η ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων στις σχολικές κοινότητες για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ασχολείται ενεργά με το φαινόμενο της σχολικής διαρροής ή με απλά λόγια της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης με δεδομένο πως η Ροδόπη έχει αρνητική πρωτιά στο φαινόμενο αυτό.
 
Στη χώρα μας η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες Πολίτες από το 4ο έως το 15ο έτος της ηλικίας τους, παρόλα αυτά δεν παρατηρείται η ανάπτυξη μίας συγκεκριμένης πολιτικής συγκρότησης του μαθητικού πληθυσμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να χτυπηθεί το θλιβερό φαινόμενο στη ρίζα της.
 
Για τον λόγο αυτό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης έχει αναπτύξει δικτύωση με άλλες υπηρεσίες με το συμπέρασμα που απορρέει να είναι το εξής, πως η πρόωρη σχολική εγκατάλειψη δεν ερμηνεύεται μονοσήμαντα με την «ελευθερία της ατομικής επιλογής» με την απόφαση να εγκαταλείψει κάποιος στην εκπαίδευση στην ηλικία των 15 ετών ή και νωρίτερα να προκαλεί πολλά κοινωνικά, πολιτισμικά και παιδαγωγικά προβλήματα.
 
Καμία κοινωνία δεν μπορεί να θεμελιώσει την ανάπτυξη και τη συνοχή της όταν υπάρχουν παιδιά και έφηβοι έξω από τις τάξεις και τις σχολικές αίθουσες, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμό πολυπολιτισμικότητας, θέλοντας να αποβληθούν κάθε είδους στερεότυπα.
 
Σε αυτήν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης απαιτείται συντονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τα παιδιά τα οποία υστερούν στις μαθητικές επιδόσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα προκειμένου να μην τρέπονται σε φυγή, όντες απογοητευμένοι.
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης συνεχίζει ακάθεκτα το έργο που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 με στόχο να έρθει η επιθυμητή ένταξη όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων στις σχολικές κοινότητες. Για τον λόγο αυτό μάλιστα η Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Μελισσάρη, η οποία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία επί του θέματος, πραγματοποίησε στο παρελθόν επίσκεψη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου γίνεται σπουδαίο έργο ενώ με πρωτοβουλία της κ. Μελισσάρη, πραγματοποιήθηκε πριν τα Χριστούγεννα δύο φορές συνάντηση με τις μητέρες των παιδιών που στεγάζονται στο 14ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας με στόχο να τις παρακινήσει να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες και να ωθήσουν και τον υπόλοιπο πληθυσμό της περιοχής σε αντίστοιχη κατεύθυνση.
 
Πάντα υπάρχει ελπίδα για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και «για να αλλάξει ολόκληρος ο κόσμος αρκεί ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα μολύβι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.