«Η εφαρμογη της Σαρια στους Μουσουλμανους Πολιτες της Θρακης»

Ενημερωτική εκδήλωση από την Elsa Komotini την Τρίτη στο αμφιθέατρο τελετών της Νομικής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών το τμήμα της Κομοτηνής (ELSA Komotini) με αφορμή την επέτειο της ELSA Day διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Η εφαρμογή της Σαρία στους Μουσουλμάνους Πολίτες της Θράκης”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο τελετών την Νομικής Σχολής.
 
Κατά την εκδήλωση θα λάβει χώρα Σεμινάριο στο οποίο θα αναλυθεί το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που διέπει αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα από δύο έγκριτους νομικούς επιστήμονες, τον κ. Ιωάννη Κτιστακι και τον κ. Χαλήλ Μουσταφά . Στο δεύτερος μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί Αγώνας Νομικής Επιχειρηματολογιας. Προπονητές των δύο ομάδων είναι ο κ. Ιωάννης Κτιστάκις Ιωάννης και η κ. Αθήνα Μαυρίδου.
 
Στις 28 Νοεμβρίου επίσης θα διεξαχθεί Νομικός Αγώνας Επιχερηματολογίας (Legal Debate) μεταξύ δύο ομάδων. Οι δυο ομάδες αποτελούμενες από 3 άτομα η καθεμία θα κληθούν να παραθέσουν νομικά επιχειρήματα υπέρ ή κατά της εφαρμογής της Σαρία στο Ελληνικό Δίκαιο.
 
Την επιστημονική επίβλεψη των δύο ομάδων επιμελείται ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. Ιωάννης Κτιστάκις, ενώ στην προετοιμασία των ομάδων συνδράμει ως προπονήτρια και η Αθηνά Μαυρίδου, πεμπτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και συμμετέχουσα την προηγούμενη χρονιά στην Εικονική ''Τelders''.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο που θα περιλαμβάνει βιωματικές αναφορές από Μουσουλμάνους πολίτες. Οι Μουσουλμάνοι, που θα μιλήσουν επώνυμα ή ανώνυμα, θα αναφέρουν τους κύριους λόγους που πρέπει ή όχι να εφαρμόζεται η Σαρία από την δική τους οπτική. Το βίντεο θα προβληθεί και από την σελίδα της ELSA Komotini στο Facebook την Τετάρτη στις 29 Νοεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.