Η εμπειρια της μαχης με τον καρκινο μεσα απο τα ματια του συντροφου

Κώστας Γαλανούδης, συγγραφέας «Πολλές γυναίκες παλεύουν με την ασθένεια του καρκίνου· δεν είναι επάρατη και πρέπει να μιλάμε ανοικτά για αυτήν»

 Το βιβλίο του με τίτλο «98%» ή αλλιώς «Ο καρκίνος της γυναίκας μου» παρουσίασε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων ο κ. Κώστας Γαλανούδης σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη». Η γραφή του συγκίνησε, μιας και παρουσιάζει την ασθένεια του καρκίνου και τη μάχη με αυτόν μέσα από τα μάτια όχι της ασθενή, αλλά του συντρόφου. Όσον αφορά τον τίτλο του βιβλίου, προέκυψε από ποσοστό ίασης που επετεύχθη κατά την πρώτη εμφάνιση του καρκίνου.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι κ.κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Κατερίνα Ιωαννίδου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού, Ιωάννα Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τσελεπίδης, Χειρούργος, Μάγδα Κατσικίδου, Ψυχίατρος, Ρένα Σαμαρά-Μάινα, Φιλόλογος, Κική Μερτζιανίδου, Γραμματέας του Συλλόγου “Δύναμη Ψυχής”, καταθέτοντας ο καθένας μέσω της οπτικής και των ιδιοτήτων τους, την άποψη τους για το βιβλίο.

«Κατέγραψα ένα αληθινό βίωμα, μία αλήθεια που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου»

 «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα, μιας και δεν κατέχω ιδιαίτερα την τέχνη του λόγου. Το επάγγελμά μου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και λογιστής, αλλά κατέγραψα ένα αληθινό βίωμα, μία αλήθεια που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου, “σφηνώθηκε” στο μυαλό μου και άρχισε να με βασανίζει», είπε συγκινημένος ο συγγραφέας. « Η κακοήθεια που βρέθηκε στον δεξί μαστό της συζύγου μου» συνέχισε «αναζωπύρωσε βαθειά συναισθήματα, τα οποία ήταν ξεθωριασμένα στον χρόνο και δυνάμωσε τη σχέση. Έφερε στην επιφάνεια την αγάπη και τον έρωτα∙ αυτά ήταν τα στηρίγματα για να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που έχει αυτή η ασθένεια».
 

Ο ίδιος στέλνει ένα μήνυμα που «σπάει» το καθιερωμένο πρότυπο που θέλει αλύγιστο, αδάκρυστο και βουβό τον σύντροφο. «Στο βιβλίο “98%” ένας δυνατός και αισιόδοξος άνδρας, που γονατίζει, κλαίει, εξομολογείται και αγκαλιάζει την γυναίκα του. Αυτή η αγκαλιά κάνει τη γυναίκα να νοιώθει ότι την αγαπούν», εξομολογήθηκε ο συγγραφέας, εξηγώντας πως «αυτά τα συναισθήματα την κάνουν δυνατή, για να παλέψει και να νικήσει. Νοιώθει ότι οι άνθρωποί της, οι φίλοι της, τα παιδιά της είναι κοντά της και αυτό δίνει νόημα στη ζωή της».
 
Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, ως ζευγάρι καταρρίπτουν ακόμη ένα πρότυπο, που θεωρεί ότι η γυναίκα περνά μόνη της τα βάσανα που την απασχολούν. «Πολλές γυναίκες παλεύουν με την ασθένεια του καρκίνου. Δεν είναι επάρατη και πρέπει να μιλούμε ανοικτά για αυτήν» κατέληξε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.