Η ΕΑΥΡ εχει αντιπροταση στην προσληψη νεων συνοριοφυλακων στη Ροδοπη

Προτείνει τον «επαναπατρισμό» των Ροδοπιτών αστυνομικών

Μία διαφορετική πρόταση από την πρόσληψη 100 νέων συνοριακών φυλάκων στη Ροδόπη καταθέτει στον δημόσιο λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σχετικά με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες του νομού. Η πρόταση δεν είναι άλλη από την έγκριση της μετάθεσης αστυνομικών που έχουν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων τους τη Ροδόπη και αγγίζουν, όπως επισημαίνει η ΕΑΥΡ επικαλούμενη τις δηλώσεις τους κατά τις τακτικές μεταθέσεις, τους 60. Αριθμός ισόποσος με τα κενά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Ποιοι είναι όμως οι αστυνομικοί εκείνοι που έχουν ως τόπο συμφερόντων τη Ροδόπη; Όπως εξηγεί η ΈΑΥΡ, «είναι αυτοί που υπηρετούν χρόνια στην Αθήνα σε μάχιμες και νευραλγικές  Υπηρεσίες με συσσωρευμένη αστυνομική εμπειρία. Είναι αυτοί που δεν πρόκειται να επιβαρύνουν περαιτέρω τον φορολογούμενο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή χρηματοδότησής τους.  Είναι αυτοί που είναι άμεσα διαθέσιμοι, κυριολεκτικά αύριο, να αναλάβουν χωρίς καθυστερήσεις υπηρεσία στην Ροδόπη».

«Ας τους ανταμείψουμε λοιπόν φέρνοντας  τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους» προτείνει η ΕΑΥΡ για να αιτιολογήσει την προτροπή αυτή επισημαίνοντας πως «το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι πολυσχιδές και δεν θα είναι μόνο το μεταναστευτικό, το οποίο  με επαγγελματισμό θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Γιατί η γεωγραφία του Νομού Ροδόπης είναι τέτοια που δεν γίνεται ο αστυνομικός να είναι “αφοσιωμένος” μόνο στο “ποτάμι” των μεταναστών. Οι περίπου 60 κενές οργανικές θέσεις που αφορούν όλο το νομό περιμένουν να πληρωθούν προς όφελος των πολιτών και βελτίωσης των Υπηρεσιών από μέρους μας, αφού θα επανδρώσουν τα ήδη πολύπαθα  και αποδυναμωμένα περιφερειακά αστυνομικά Τμήματα, βγάζοντας, πλέον, ανάλογες της γεωγραφικής τους έκτασης, περιπολίες».

«Ασφάλεια για τον πολίτη, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό!» υπογραμμίζει η ΕΑΥΡ και συμπληρώνει «είναι η οδική ασφάλεια, η αντιμετώπιση των κλοπών, των διαρρήξεων, οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, η μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί τη νεολαία μας κ.α.».

Κλείνοντας την πρότασή της η ΕΑΥΡ σπεύδει να θέσει και ένα ακόμη στοιχείο, επισημαίνοντας πως «στους κύκλους των συναδέλφων μας, βέβαια, είναι έκδηλη η ανησυχία, σε περίπτωση οποιασδήποτε νέας πρόσληψης στο Νομό μας, αν αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη, στις μελλοντικές μεταθέσεις, εν αναμονή  για την επάνοδό τους στον τόπο συμφερόντων τους, στη Ροδόπη. Γνωρίζουμε όλοι τους βραδείς ρυθμούς κάλυψης αυτών των κενών οργανικών θέσεων» ωστόσο αντιτείνει πως «σε κάθε περίπτωση, κάθε ενίσχυση καλοδεχούμενη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.