Η Δημοκρατικη παραταξη μπαινει ξανα μπροστα

Προεκλογική επίσκεψη στη Ροδόπη από τον γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου

Την στήριξή του στη Φώφη Γεννηματά στις επερχόμενες εκλογές ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η ενίσχυση του οποίου θεωρεί ότι θα δώσει μια νέα πνοή στη χώρα βοηθώντας την να ξεπεράσει τα αδιέξοδα στην οποία την έχει φέρει η σημερινή κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου από την Κομοτηνή, την οποία επισκέφτηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στη Ροδόπη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.
 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κεγκέρογλου πραγματοποίησε επαφές με στελέχη και φίλους της ΔΗΣΥ σε Σάπες και Κομοτηνή ενώ επισκέφτηκε επίσης τη Βιομηχανία Diaxon και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης.

Χρειάζεται άλλη πολιτική 

Ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως η Δημοκρατική παράταξη, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα, ιδίως μετά την μεταπολίτευση με τον ηγέτη τους τον Ανδρέα Παπανδρέου, μπαίνει ξανά μπροστά, την ώρα που η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα και το ένα αδιέξοδο διαδέχεται το άλλο.
 

Όλη η κοινωνία, σημείωσε, επιβαρύνεται με υπέρμετρη φορολογία και ταυτόχρονα απειλείται με περικοπές κοινωνικών δαπανών, για αυτό και θεωρεί πως χρειάζεται μια άλλη πολιτική, που θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μόχθου και της δημιουργίας, μέσα από το «Πρόγραμμα Ελλάδα» που προτείνουν.

Για αυτό θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής παράταξης, την αναγέννηση του χώρου που γίνεται σήμερα, με το σχέδιο της Φώφης Γεννηματά να παίρνει πλέον σάρκα και οστά.
 

Όλη η προεργασία που έφερε τις εκλογές για το νέο φορέα, με ένα πλήθος υποψηφίων, δικαιώνει κατά τον ίδιο την ορθότητα των επιλογών τους, γι αυτό και κάλεσε τους πολίτες, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν, να αξιολογήσουν όλους τους υποψηφίους, δίνοντας δύναμη στην παράταξη για να πρωταγωνιστήσει ξανά,
«βοηθώντας την πατρίδα μας να φύγει οριστικά από τα αδιέξοδα και να ανοίξει ένας νέος κύκλος ευημερίας για το λαό μας με ένα μέλλον που θα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο ίδιος.

Στήριξη στη Φώφη 

Ο κ. Κεγκέρογλου έχει εκδηλώσει τη στήριξή του στο σχέδιο της κ. Φώφης Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την πολιτική, θεσμική και ηθική επιλογή.
 

«Ηθικά γιατί η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε το εγχείρημα και οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να το ολοκληρώσει, θεσμικά γιατί είναι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και ως στελέχη μέλη και άνθρωποι του κινήματος τη στηρίζουμε, αλλά κυρίως πολιτικά, γιατί είναι ο ικανός άνθρωπος που δούλεψε και πέτυχε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το εγχείρημα και στις επόμενες εκλογές να σπάσουμε το δίπολο και αν πρωταγωνιστήσουμε ξανά» κατέληξε.

Όσο για τις εθνικές εκλογές και τη συζήτηση που ξεκίνησε το κυβερνών κόμμα ξανά για την απλή αναλογική, επανέλαβε την πολιτική θέση της ΔΗΣΥ για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και μείωσή του στις 25 έδρες, που θα είναι πιο δίκαιο και θα επιτρέπει την καλύτερη εκπροσώπηση των κομμάτων που θα λάβουν ποσοστό πάνω από 3%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.