Η δικαιοσυνη απεφανθη: Εγκληματικη οργανωση η Χρυση Αυγη

Καταδίκες για όλα τα σημαίνοντα μέλη της οργάνωσης, σε μια ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης, επικύρωσε το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου η ελληνική δικαιοσύνη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αποδέχεται τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της.

Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος της δίκης Μαρία Λεπενιώτη και υπήρξε ομόφωνη, με μέλη τη Γεσθημανή Τσουφλόγλου τον Ανδρέα Ντόκο.

Η απόφαση αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για το ναζιστικό φαινόμενο που άνθισε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας πλήρως το βαρύ κατηγορητήριο και τις προσπάθειες της Δικαιοσύνης, αλλά και των δημοκρατικών δυνάμεων για την πάταξη του ναζιστικού φαινομένου που είχε λάβει τη μορφή εκτεταμένων εγκληματικών δράσεων.

Άλλωστε χαρακτηριστικό είναι πως τα επτά ηγετικά μέλη της καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Νίκο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Εκτός από τους επτά πολιτικούς που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη βίαιη επίθεση κατά στελεχών του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, οι πέντε για την επίθεση σε αλιεργάτες και για άλλες υποθέσεις.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας προκάλεσε πανηγυρισμούς τόσο εντός της αίθουσας, με επίκεντρο την μητέρα του Παύλου Φύσσα, όσο και εκτός, από τους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Είπαν για την απόφαση…

Ακόμα πριν την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο Αθηνών, το παρών έδωσαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Ανάμεσά τους και πολιτικοί της περιοχής που με γραπτές τους δηλώσεις έσπευσαν να χαιρετίσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Δημήτρης Χαρίτου: «Ο φασισμός πρέπει να συντριβεί σε όλες του τις εκφάνσεις»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Θ. Θεοχαρόπουλο και τον γραμματέα Δ. Τζανακόπουλο.

Σε δήλωση του ανέφερε:

«Ένα μεγάλο δημοκρατικό ξέσπασμα της νεολαίας και του λαού μας στη συγκλονιστική συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο Αθηνών έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να είναι διαρκώς σε εγρήγορση.

Ο φασισμός πρέπει να συντριβεί σε όλες του τις εκφάνσεις.

Γιατί πέραν του φασισμού που ζήσαμε στη υπόθεση δολοφονίας του Φύσσα και σήμερα καταδικάστηκε, υπάρχει ο φασισμός που υφέρπει στην καθημερινότητα μας και δε γίνεται άμεσα αντιληπτός.

Νίκη λοιπόν της Δημοκρατίας σήμερα!

Να την κρατήσουμε ψηλά και να την διαφυλάξουμε!».

Ιλχάν Αχμέτ: «Δεν ξεχνάμε τις απειλές και τις συκοφαντίες, τους τραμπουκισμούς που δέχθηκε η Μειονότητα της Θράκης από την Χρυσή Αυγή»

Την ανάγκη να μην σταματήσουν οι πολίτες να αγωνίζονται για την ποιότητα του Πολιτεύματος μας, τόνισε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, που υπενθύμισε τις απειλές και τις συκοφαντίες, τους τραμπουκισμούς που δέχθηκε η Μειονότητα της Θράκης από την ΧΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Χ.Α. αναγνωρίστηκε σήμερα από την Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση και τα πολιτικά της στελέχη μαζί με τους εκτελεστικούς τους βραχίονες θα τιμωρηθούν για τις βάναυσες, ειδεχθείς και αποκρουστικές πράξεις τους που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο.   

Είναι μια σημαντική μέρα για την Δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη που δοκιμάζεται σκληρά από τις ιδέες τους φασισμού, του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, που την κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια.

Δεν ξεχνάμε τις απειλές και τις συκοφαντίες, τους τραμπουκισμούς που δέχθηκε η Μειονότητα της Θράκης στους δρόμους, στα σπίτια, στα χωριά, στις πόλεις αλλά και οι εκπρόσωποί της στο Κοινοβούλιο από την Χρυσή Αυγή.

Και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την ποιότητα του Πολιτεύματος μας, γιατί η Δημοκρατία είναι ζήτημα καθημερινού αγώνα»

Σταμάτης Σακελλίων: «Να οδηγηθεί στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας η ΧΑ»

Την ανάγκη η Χρυσή Αυγή να οδηγηθεί στον «σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» τονίζει με ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η σημερινή ιστορική δικαστική απόφαση για την “Χρυσή Αυγή” συμβαδίζει με την άποψη του δημοκρατικού λαού. Η “Χρυσή Αυγή” είναι μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος.

Τα κορυφαία στελέχη της “Χρυσής Αυγής” διηύθυναν εγκληματική οργάνωση. Για πρώτη φορά η δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι οι φασίστες και οι ναζιστές της “Χρυσής Αυγής” είναι εγκληματίες που έδρασαν συντεταγμένα δολοφονώντας  και τρομοκρατώντας. Από εδώ και πέρα οι όποιοι μιμητές να γνωρίζουν ότι εγκληματούν και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται.

Επί σειρά ετών το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε ότι η “Χρυσή Αυγή” είναι μια εγκληματική συμμορία και όχι πολιτικό κόμμα.  Ο αγώνας για το ξερίζωμα του φασισμού και του ναζισμού συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Πλέον η συμμορία της “Χρυσής Αυγής” πρέπει να οδηγηθεί εκεί που της πρέπει: Στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.