Η διεκδικηση ευρωπαικων προγραμματων στην κορυφη της «ατζεντας» της ΠΑΜ-Θ

Κωνσταντίνος Εξακουστός, αρμόδιος Π.Σ. για θέματα διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Η ολοκλήρωση του έργου του Γιώργου Παυλίδη αλλά και το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, οι κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθούμε»

Τη διάθεση της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εξάντληση κάθε δυνατότητας διεκδίκησης όσο το δυνατόν περισσότερων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που αποτελούν  πολύτιμα εργαλεία ειδικά για την τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης της ΠΑΜ-Θ κ. Κωνσταντίνου  Εξακουστού, στην θέση του αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα  Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που αποφάσισε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Όπως ανακοινώθηκε χθες ο κ. Εξακουστός αναλαμβάνει στην ουσία πολιτικός προϊστάμενος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το πολυτιμότερο πλέον χρηματοδοτικό εργαλείο και της ΠΑΜ-Θ, αναλαμβάνοντας επίσης και τις σχετικές με την εκπροσώπηση της ΠΑΜ-Θ στη Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR), αρμοδιότητες. 

Κωνσταντίνος Εξακουστός «Είναι λοιπόν πολύ καθοριστικό να είμαστε παρόντες και θα είμαστε παρόντες, εκεί που πρέπει» 

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Εξακουστός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα τιμητική την επιλογή του, ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Μέτιο για την επιλογή επισημαίνοντας και από την μεριά του πως η επιλογή του ορισμού ενός πολιτικού προϊσταμένου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα « αποδεικνύει το βάρος που δίνεται σε αυτό το πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν πολλοί οικονομικοί πόροι».
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσής του, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς υπαλλήλους, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να υπάρχει, όπως τόνισε, η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα, το να δούμε τις προτεραιότητές μας και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας εκεί και δεύτερον όλες οι ενέργειες που θα γίνουν να είναι στοχευμένες και όχι στον αέρα». 
 
Όπως τόνισε υπάρχουν δύο κατευθύνσεις, η πρώτη εκ των οποίων όπως επεσήμανε «είναι το πολύ δυνατό έργο και οι κατευθύνσεις που μας έδωσε ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος είχε κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια με τους υπηρεσιακούς, και την οποία εμείς καλούμαστε να ολοκληρώσουμε προς όφελος της Περιφέρειας και η δεύτερη κατεύθυνση είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα».
 
«Σε ό,τι αφορά τα  ευρωπαϊκά προγράμματα – σε σχέση και με τις διεθνείς σχέσεις – θεωρώ ότι υπάρχουν περιφέρειες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που σε κάποιες περιόδους μονοπωλούν τη χρηματοδότηση. Είναι λοιπόν πολύ καθοριστικό να είμαστε παρόντες και θα είμαστε παρόντες, εκεί που πρέπει» υπογράμμισε κάνοντας γνωστό πως στις προθέσεις του Περιφερειάρχη βρίσκεται και η αξιοποίηση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.
 
Ο κ. Εξακουστός αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Διαμεσογειακή Επιτροπή, στο πολιτικό γραφείο της οποίας αποτελεί αναπληρωματικό μέλος ο ίδιος, αλλά και στην Επιτροπή Βαλκανικών και Παρευξείνιων Χωρών η έδρα της οποίας όπως τόνισε παρά το γεγονός ότι «πολλές περιφέρειες, γειτονικές, βαλκανικές και από τη μεριά της Τουρκίας, φιλονικούσαν για να τη πάρουν αυτή την έδρα» βρίσκεται στην Καβάλα, γεγονός το οποίος όπως τόνισε «θα πρέπει να διαφυλάξουμε και θωρακίσουμε».  
 
«Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν» επεσήμανε ο ίδιος κλείνοντας για να υπογραμμίσει πως «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέθηκε, όπως έπρεπε, ένας πολιτικός προϊστάμενος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.