Η ΔΕΒ σταματαει την κατασκευη τριων αντιπλημμυρικων καναλιων

Τρεις κάτοικοι από την Αμβροσία επισκέφθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του στην περιφέρεια, το νέο διευθυντή πολιτικής προστασίας Τάσο Παράσχου, για να του μεταφέρουν ένα πρόβλημα που συνδέεται με την κατασκευή αντιπλημμυρικών καναλιών στην περιοχή τους, μια υπόθεση που μοιάζει να κολλάει σε υπαλλήλους υπηρεσιών, ενώ γνώση της υπόθεσης έχουν και πολιτικά πρόσωπα, πλην του κ. Παράσχου που ενημερώθηκε μόλις χθες.

Όταν γίνεται ένας αναδασμός, ανάμεσα στις πλάκες αφήνεται περιθώριο για κανάλια και δρόμο. Ο αναδασμός στην Αμβροσία έγινε πριν 10 χρόνια, τα κανάλια δεν έγιναν άμεσα αλλά οι κάτοικοι λένε ότι έστω και τώρα δεν είναι αργά να γίνουν. «Το καλύτερο, βέβαια, θα ήταν να κατασκευαστούν με τον αναδασμό. Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως δεν είχαν χρήματα» λέει ένας από τους κατοίκους που πήγαν στην περιφέρεια. Η έναρξη της κατασκευής των καναλιών ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη αλλά «έμειναν» τρία κανάλια.

Το πρόβλημά τους είναι ότι σταματάει η κατασκευή κάποιων αντιπλημμυρικών καναλιών, λόγω του ότι υπάρχουν κάποιοι συγγενείς προσώπων που απασχολούνται στην ΥΕΒ που φέρει και την ευθύνη κι αυτοί οι συγγενείς έχουν χωράφια στα σημεία που θα γίνουν τα κανάλια. «Οι απαλλοτριώσεις έχουν γίνει και για τα συγκεκριμένα χωράφια, τα κανάλια έχουν γίνει αλλά όταν φτάνει η ιστορία σε κάποια κανάλια κολλάει σε συγγενικά πρόσωπα.

Ο λόγος είναι ότι όταν κατασκευάζεται ένα κανάλι εμποδίζει στο όργωμα, το γύρισμα, τη μηχανή» μετέφερε κάποιος από τους κυρίους. «Έκαναν αιτήσεις στην ΥΕΒ ότι ήταν αδύνατα τα χωράφια» συμπλήρωσε. Οι κάτοικοι εξηγούν ότι πρέπει να κατασκευαστούν όλα τα κανάλια μια και πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Αιγείρου έχει υποστεί πολλές ζημίες και στο πρόσφατο παρελθόν από πλημμύρες. «Η περιοχή είναι επικίνδυνη και αν πλημμυρίσει θα έχουμε προβλήματα» δηλώνει ένας κάτοικος.

Εξηγούν ότι επισκέφθηκαν και το δήμαρχο, τους είπε ότι θα γίνουν τα κανάλια, αλλά η ΥΕΒ αρνείται. Επισκέφθηκαν επίσης το νομάρχη, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα. «Μας κοροϊδεύουν όλοι» λένε και δηλώνουν ότι εάν δεν λυθεί και μέσα από την περιφέρεια το πρόβλημα θα προχωρήσουν παραπέρα.

«Αυτοί που μιλούν για αντιπλημμυρικά κάνουν εξαιρέσεις» καταγγέλλουν οι Γιώργος Γκράνας, Θόδωρος Παχούμης και Γιώργος Παχούμης.


Ο κ. Παράσχου εξήγησε στον ΠτΘ ότι σήμερα σκοπεύει να επισκεφθεί την περιοχή για να δει επί τόπου τι συμβαίνει και πού έχει κωλύσει το θέμα.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.