Η χρονια αλλαξε οχι ομως οι συνηθειες οδηγων της Κομοτηνης

Τα προβλήματα στους δρόμους της πόλης συνεχίζονται

Η χρονιά άλλαξε, όχι όμως οι συνήθειες των Ελλήνων οδηγών. Στην Κομοτηνή αυτές τις μέρες διαρκώς σημειώνονται περιστατικά συμπολιτών μας που, παρκάροντας παράνομα σε διάφορα σημεία της πόλης, δημιουργούν πλήθος προβλημάτων. 

Αυτοκίνητα επάνω σε ποδηλατοδρόμους καθώς και οχήματα που φράζουν τον πεζόδρομο είναι η εικόνα που πολύ συχνά θα αντικρύσει όποιος επισκεφθεί το κέντρο της πόλης. Μία τέτοια κατάσταση σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλική και λειτουργική για τους καταστηματάρχες, μιας και θέτει εμπόδια στους καταναλωτές που αναζητούν μία θέση παρκαρίσματος ώστε να κάνουν τις αγορές τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε μία μικρή λογομαχία που διεξήχθη την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην οδό Νικολάου Ζωίδη. Όπως φαίνεται, ο οδηγός ενός φορτηγού είχε καταλάβει για λίγη ώρα ένα μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου με το όχημά του, ενώ περίμενε στην ουρά του ταχυδρομείου για να εξυπηρετηθεί. Επιστρέφοντας, συνάντησε μία -διόλου ευχάριστη- έκπληξη, αφού μία δυσαρεστημένη κυρία τον περίμενε για να του τα … ψάλλει, με διάθεση κάθε άλλο παρά εορταστική.

Την ίδια μέρα κοντά στην περιοχή των δικαστηρίων ένας οδηγός προσπαθούσε επί ώρα να στρίψει το όχημά του, αφού την πορεία του παρεμπόδιζε ένα άλλο αυτοκίνητο… Βλέποντας την προσπάθειά του, στο σημείο έσπευσαν περαστικοί ώστε να τον βοηθήσουν. Η προσπάθεια συνεχίστηκε για ώρα και ,όπως ήταν επόμενο, προκλήθηκε μεγάλος εκνευρισμός.

Ας ελπίσουμε ότι με τα νέα μέτρα ελεγχόμενης στάθμευσης η κατάσταση αυτή θα εκτονωθεί. Φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει τον σεβασμό και τη στήριξή τους από όλους τους οδηγούς. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.