Η χριστουγεννιατικη παιδικη εκδηλωση του Συλλογου Ποντιων Θρυλοριου «Η Κερασουντα και το Γαρς»

Την καθιερωμένη παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή του διοργάνωσε και φέτος, συγκεκριμένα την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», στην παλιά Κοινότητα Θρυλορίου.
 
Και φέτος η διοίκηση του Συλλόγου κατάφερε να συγκεντρώσει τα παιδιά των μελών αλλά και των φίλων του Συλλόγου, πολλά εκ των οποίων δεν διαμένουν μόνιμα στο Θρυλόριο, τα οποία κατέφθασαν γεμάτα όρεξη για να γιορτάσουν αλλά και να προσφέρουν καθώς μαζί τους είχαν τρόφιμα τα οποία και προσέφεραν για τα παιδιά και τις οικογένειες των Παιδικών χωριών SOS.
 
Και φέτος οι μικροί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης έκτισαν το εργαστήρι του Άη Βασίλη ο οποίος κατόπιν «πρόσκλησης» της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και της προέδρου κ. Νατάσας Λιβεριάδου έδωσε και φέτος το «παρών» φέρνοντας μαζί του κεράσματα και μπαλόνια, και μαζί με τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους στόλισαν την μπότα του Άη Βασίλη κατά πως ήθελε ο καθένας.
 
Όλα τα παιδιά που προσκλήθηκαν έφτιαξαν από ένα αστεράκι πάνω στο οποίο έγραψαν από ένα ποίημα το οποίο στην συνέχεια και παρουσίασαν στο κοινό, πάνω στην λογική ότι «δεν χρειάζονται πάντα δώρα αλλά κυρίως ευχές και όμορφα λόγια που ομορφαίνουν τις ψυχές όλων μας» όπως τόνισε και η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Χρύσα Μαυρίδου.
 
Η κ. Μαυρίδου φόρεσε τον χριστουγεννιάτικο σκούφο της και σε ρόλο παραμυθά ταξίδεψε τα παιδιά σε άλλους κόσμους, εορταστικούς. Συγκεκριμένα με την συμμετοχή των παιδιών μίλησαν για τα παλιά τους παιχνίδια κα την σημασία του μοιράζεσθαι, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
 
Τέλος τα μέλη του Συλλόγου γέμισαν τις μπότες των παιδιών με ζαχαρωτά ευχόμενοι μία νέα χρονιά γεμάτη αγάπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.