Η χορωδια «Ευμολπος» ανοιγει σημερα το 6ο Φεστιβαλ Μαρωνειας – Σαπων στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Συναντώντας την Μικτή Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας - Σάκης Βαργεμτζίδης, μαέστρος «Σκοπός είναι με ό,τι καταπιάνεσαι να το αγαπάς και να το πιστεύεις αυτό και μόνο σε οδηγεί»

Στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας θα σημάνει σήμερα η έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, με τις χορωδίες «Εύμολπος» από την Κομοτηνή και την Μικτή Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας, να ενώνονται μουσικά κάτω από το φως του καλοκαιρινού φεγγαριού, σε έναν χώρο που από μόνος του αρκεί για να μας συνεπάρει.
 
Ο «δικός μας» Σύλλογος Χορωδιακής Μουσικής «Εύμολπος»- ο οποίος δανείστηκε το όνομά του από τον μυθικό βασιλιά και περίφημο τραγουδιστή της αρχαίας Θράκης- από το 2013, έτος ίδρυσής του, σε συνέχεια της Μικτής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής, αποτελεί σήμερα μία τετράφωνη μικτή χορωδία, αποτελούμενοι από 60 σχεδόν μέλη, με σημαντικό ρεπερτόριο στην ελληνική μουσική αλλά και σε κλασικά έργα.
 

Μαέστρος της χορωδίας ο γνωστός Κομοτηναίος συνθέτης και μουσικός, κ.Σάκης Βαργεμτζίδης,που αποτέλεσε βασικό συστατικό της μεγάλης εξέλιξης της χορωδίας στα χρόνια που ακολούθησαν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός της συνεχούς παρουσίας τους σε πολιτιστικές μουσικές και όχι μόνο διοργανώσεις, εντός των ορίων της Θράκης αλλά και έξω από αυτά, σε εγχώρια και μη χορωδιακά φεστιβάλ.
 
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας δημιουργήθηκε το 1975 από ερασιτέχνες φιλόμουσους καβαλιώτες με σκοπό τη διαφύλαξη και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης. Με τη μικτή του χορωδία έχει συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχει σε απειράριθμα χορωδιακά φεστιβάλ εντός της πατρίδας μας και του εξωτερικού.
 
Με αφορμή την εμφάνισή τους αυτή, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών ο κ. Βαργεμτζίδης μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για την συμμετοχή τους σε έναν χώρο, «σπουδαίο δείγμα πολιτισμού» όπως τον χαρακτήρισε.

«Η χρονιά αυτή κλείνει για την χορωδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας» επεσήμανε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως η νέα χρονιά θα φέρει μαζί της πολλές εκπλήξεις για την χορωδία «Εύμολπος» και τα μέλη της, καθώς οι προτάσεις συμμετοχής σε διοργανώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού «πέφτουν βροχή».
 
«Σκοπός είναι με ό,τι καταπιάνεσαι να το αγαπάς και να το πιστεύεις. Αυτό και μόνο σε οδηγεί» εξήγησε ο ίδιος σχολιάζοντας την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση που λαμβάνει η χορωδία αλλά και την εξέλιξη της κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων.
 
Ερωτηθείς και για τα προσωπικά του μουσικά σχέδια ο κ. Βαργεμτζίδης μας αποκάλυψε πως συνεχίζει να γράφει, ενώ στη σκέψη του είναι και η κυκλοφορία ενός δίσκου μελοποιημένης ποίησης με την συμμετοχή της «Εύμολπος», που θα αποτελεί και καταγραφή των 40 και πλέον χρόνων παρουσίας της χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.