Η αθλητικη καρδια της πολης χτυπα σε ρυθμους… Fitness

Επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Κομοτηνή με τίτλο «Fitness Forum 2007». Μία ημερίδα που φιλοδοξεί να αποτελεί θεσμό πλέον για την πόλη της Κομοτηνής. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχειας, ότι η γνώση δεν σταματά ποτέ, το FITNESS προχωρά και εξελίσσεται για να ομορφαίνει τη ζωή των ανθρώπων και να βελτιώνει την υγεία και τη διάθεση όλων. Ο ΠτΘ συζητά σήμερα με τον Χρήστο Πραντσίδη πρόεδρο “Σύνθεσις” και διευθύνοντα σύμβουλο της Grafts.

ΠτΘ: κ. Πραντσίδη, για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται το 4ο Fitness forum. Αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία σας να γίνει θεσμός εκπληρώθηκε…

Χ.Π.:
Πραγματικά, είναι η τέταρτη χρονιά που το Fitness Forum διοργανώνεται στην πόλη μας. Η αποδοχή του από τον αθλητικό κόσμο της περιοχής ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε στο να γίνει η εκδήλωση αυτή θεσμός. Έτσι και φέτος, με την στήριξη των φορέων της πόλης μας, προχωρούμε στο 4ο FITNESS FORUM, από το Σάββατο 20/10, στη Νομαρχία Ροδόπης και περιμένουμε όλη την αθλητική κοινότητα της περιοχής να παρευρεθεί και να το υποστηρίζει.

ΠτΘ: Στη συγκεκριμένη εκδήλωση κατορθώνετε να παντρεύετε την ενημέρωση με το θέαμα, την επιστημονικότατα με τη γιορτή. Αυτό είναι δύσκολο;

Χ.Π.:
Αυτό το πάντρεμα είναι, πιστεύω, η ουσία της επιτυχίας, αλλά και ο πραγματικός μας στόχος. Θέλουμε μέσα από τη μουσική, το ρυθμό και τη διασκέδαση να δώσουμε στους συνέδρους με πολύ επιστημονικό τρόπο όλα τα τελευταία δεδομένα γνώσης που τρέχουν στο σύγχρονο παγκόσμιο FITNESS. Έτσι λοιπόν θα παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο AEROBIC, το DANCE και τη YOGA. Θα αναδείξουμε τεχνικές και τάσεις που άρχισαν να κατακτούν πρόσφατα το χώρο του FITNESS. Θα εξηγήσουμε τη λειτουργικότητα και τη μεθοδολογία νέων εξοπλισμών και μηχανημάτων του χώρου, ώστε να φανούμε χρήσιμοι τόσο στους συνέδρους, όσο και γενικότερα στην αθλητική επιχειρηματική αγορά της περιοχής μας.

Νομίζω ότι όσοι παρευρεθούν θα περάσουν μια πολύ ευχάριστη μέρα και θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επόμενη μέρα.

ΠτΘ: Ποιο είναι το φετινό θέμα της ημερίδας;

Χ.Π.:
Η ημερίδα φέτος έχει ως θέμα την «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στους χώρους του γυμναστηρίου». Οι εισηγητές θα προσεγγίσουν το θέμα από διάφορες πτυχές του τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά.

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ, ΝΕΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ, νέα όργανα γυμναστικής και νέα νοοτροπία αποτελούν συστατικά των εισηγήσεων. Γενικότερα θελήσαμε να παρακολουθήσουμε τις νέες τάσεις και εξελίξεις διότι ο χώρος του aerobic και του fitness είναι γοργά αναπτυσσόμενος τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

ΠτΘ: Πώς συνδέεται η μουσική με τη γυμναστική;

Χ.Π.:
Θεωρώ ότι η μουσική είναι απαραίτητο συστατικό της γυμναστικής. Τόσο για προπονητικούς λόγους, όσο και για ψυχολογικούς η μουσική συνδέεται αρκετά με τα σύγχρονα προγράμματα FITNESS δίνοντας ρυθμό, διάρκεια και ψυχαγωγία.

ΠτΘ: Ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Χ.Π.:
Κάθε εκδήλωση και κάθε σεμινάριο πρέπει, μετά το πέρας των εργασιών του, να έχει αφήσει κάτι πίσω. Σίγουρα θα πρέπει να έχει τοποθετήσει ένα λιθαράκι γνώσης στο οικοδόμημα της παγκόσμιας τεχνογνωσίας. Εμείς οι διοργανωτές της ημερίδας FITNESS FORUM 2007 θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχειας: η γνώση δεν σταματά ποτέ, το FITNESS προχωρά και εξελίσσεται για να ομορφαίνει τη ζωή των ανθρώπων και να βελτιώνει την υγεία και τη διάθεση όλων.

ΠτΘ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ποια τα θέματα που θα αναπτύξουν οι εισηγητές;

Χ.Π.:
Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η GRAFTS και, όπως σας είπα, είναι τόσο πρακτικό όσο και θεωρητικό. Τα θέματα έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμα για τους συνέδρους τα άμεσα εφαρμόσιμα στην πρακτική από την επόμενη κιόλας ημέρα. Νέες τεχνικές στο aerobic, νέες τάσεις στη YOGA και νέα όργανα όπως το REFRMER PILATES και το GYMSTICK.

Γενικότερα, εφόσον ο στόχος και το μήνυμα της εκδήλωσης είναι η καινοτομία φανταστείτε ότι θα υπάρχει μια φρεσκάδα στα θέματα και στις εισηγήσεις.

ΠτΘ: Την όλη εκδήλωση μπορούν να την παρακολουθήσουν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα;

Χ.Π.:
Πιστεύω ότι μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τη θεματολογία και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε γυμναστές και φοιτητές ΤΕΦΑΑ, αλλά σε όλους εκείνους που αισθάνονται fit, θέλουν να γυμναστούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν μαζί μας. Η πρόσκληση αφορά όλους τους πελάτες των γυμναστηρίων, αλλά και όσους δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και θέλουν να περάσουν μια μέρα με πολλή δράση, χορό και μουσική.

ΠτΘ: Η συμμετοχή τι σημαίνει για τους συνέδρους;

Χ.Π.:
Η συμμετοχή σημαίνει μύηση στα νέα δεδομένα του fitness και της γυμναστικής. Σημαίνει πιστοποίηση των γνώσεων, αλλά πιο βασικό είναι ότι η συμμετοχή σημαίνει για τους συνέδρους ΣΥΜΒΟΛΗ στον ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ της εκδήλωσης. Έχουμε ως οργανωτική επιτροπή ανακοινώσει ότι το χρηματικό ποσό που κοστίζει η συμμετοχή των συνέδρων θα διατεθεί στο σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα Ν. Ροδόπης «Περπατώ». Αυτός νομίζω είναι και ένας σημαντικός λόγος να ενισχύσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση όλοι οι συντοπίτες μας και όχι μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

ΠτΘ: Στην περσινή εκδήλωση τιμήσατε τον αθλητισμό στο πρόσωπο της Πηγής Δεβετζή. Φέτος θα τιμήσετε κάποιο πρόσωπο;

Χ.Π.:
Πέρσι καλέσαμε την πρωταθλήτρια του στίβου Πηγή Δεβετζή. Φέτος θα μας τιμήσει με την παρουσία του και την ομιλία του ο Παραολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, τον οποίο ευχαριστούμε και δημοσίως για την βοήθεια προς τη διοργάνωση.

ΠτΘ: κ. Πραντσίδη, να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και να σας ευχαριστήσουμε

Χ.Π.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης, τους φορείς της πόλης μας αλλά και όλους του χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν ότι από το Σάββατο 20 Οκτώβρη η αθλητική καρδιά της πόλης μας χτυπάει στη Νομαρχία. Σας περιμένουμε όλους.

A.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.