Η αθεατη πλευρα των πολιτικων

Εν συνεχεία των συνεντεύξεων με τις συζύγους των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών για τις εκλογές της 13ης Οκτώβρη, ο ΠτΘ παρουσιάζει σήμερα την κ. Μαρούλα Καρδίμη, σύζυγο του υποψηφίου νομάρχη Ροδόπης κ. Μιχάλη Αθανασιάδη. Εικοσιέξι χρόνια στο πλευρό του συζύγου της, δίνει βαρύτητα στην ψυχολογική στήριξή του, στέκεται δίπλα του και όχι απέναντι ή πίσω από τη δική του προσωπικότητα, συνοδοιπόρος στην υλοποίηση των οραμάτων του για την τοπική κοινωνία, με κατανόηση και βαθιά επιθυμία να προσεγγίσει τον άνθρωπο πρωτίστως κι έπειτα τον πολιτικό. Φροντίζει να είναι δίπλα του τις στιγμές που την χρειάζεται, παρά το βεβαρημένο της πρόγραμμα, δίχως ωστόσο καμία διάθεση ατομικής προβολής. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο λόγο της και την ουσία του: πυκνός, μεστός, ευαίσθητος και γνήσια γυναικείος, από αυτούς που σε πείθουν για την αυθόρμητη προσφορά της γυναίκας πλάι σ΄ έναν άντρα. Δεν επιζητεί τη δημοσιότητα και την προβολή και παραμένει μια δοτική προσωπικότητα, που συμμερίζεται το μεράκι και την υγιή φιλοδοξία του συντρόφου της, αυτήν που μπορεί να προσφέρει στον τόπο.

ΠτΘ: Με ποιόν τρόπο επαληθεύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι «πίσω από έναν μεγάλο άνδρα κρύβεται πάντα μια μεγάλη γυναίκα»;

M.K.:
Το μυστικό για να προχωρήσει κάτι καλά είναι η εσωτερική συνεννόηση και η κατανόηση. Να μπορούν δύο άνθρωποι να συζητούν και να καταλαβαίνουν ο ένας τις ανάγκες ή τις επιθυμίες ή τις προτεραιότητες του άλλου. Τότε, και πιο εύκολα και περισσότερο συμπαραστέκεται στην προσπάθειά του. Το θέμα είναι, δηλαδή, δύο άνθρωποι που ζουν μαζί να προσεγγίζουν τις ευαισθησίες τους.

ΠτΘ: Θεωρείτε ότι η συμβολή σας στην επίτευξη των στόχων του συντρόφου σας θα είναι περισσότερο αποτελεσματική με διατήρηση από μέρους σας ενός διακριτικού προφίλ ή και μέσω κάποιων δημόσιων εμφανίσεων στο πλευρό του συντρόφου σας;

Μ.Κ.:
Νομίζω πως το φρόνιμο είναι να στέκεσαι δίπλα διακριτικά και σεμνά και να μη σε τρώει το άγχος της προβολής. Και αυτό που κάνεις να το κάνεις πηγαία και αυθόρμητα, γιατί έτσι το λέει η ψυχή σου και όχι γιατί το

επιβάλλουν κάποιοι εξωτερικοί κανόνες, τους οποίους, παρ’ ότι ίσως δεν ασπάζεσαι, νοιώθεις υποχρεωμένη να τηρήσεις.

ΠτΘ: Δικές σας φιλοδοξίες και οράματα για τον τόπο, πιστεύετε ότι χωρούν στο πρόγραμμα του συζύγου σας;

Μ.Κ.:
Προσωπικές φιλοδοξίες σίγουρα δεν χωρούν. Γιατί τα προγράμματα δεν γίνονται για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Οράματα, όμως, που είναι κοινά με σημαντικά τμήματα της κοινωνίας, που ανοίγουν δρόμους και βοηθούν την κοινωνία και τον τόπο μας να πάει μπροστά, τότε πιστεύω πως χωρούν.

ΠτΘ: Ποια είναι τα προτερήματα του κυρίου Αθανασιάδη και για ποιους λόγους πιστεύετε ότι αξίζει να τον ψηφίσουμε;

Μ.Κ.:
Επειδή η ώρα είναι προεκλογική και ίσως να θεωρούσε κάποιος πως κάποια πράγματα λέγονται ή γράφονται από προεκλογική σκοπιμότητα, ίσως δεν θα έπρεπε να απαντήσω εγώ, αλλά άλλοι. Επειδή όμως πρέπει να δώσω μία απάντηση, θα σας πω πως είναι απλός, ανθρώπινος, ευαίσθητος, με αρχές στη ζωή του, σέβεται τον συνάνθρωπό του και λειτουργεί πάντα υπεύθυνα.

ΠτΘ: Είναι δύσκολος σύντροφος ή, αν θέλετε, ποια είναι η καθημερινότητα του συντρόφου σας;

Μ.Κ.:
Δε νομίζω πως είναι δύσκολος σύντροφος. Ίσως δυσκολεύουμε την καθημερινή μας ζωή με τις πολλές ασχολίες, αλλά όταν γίνεται κάτι με μεράκι και υπάρχει ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, τότε όλα γίνονται πιο ευχάριστα.

ΠτΘ: Σας ευχαριστούμε πολύ.

Μ.Κ.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Μ.Κ. – Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.