Η αστυνομια στο μνημειο του Α. Γρηγοροπουλου – οι πολιτες αποκλεισμενοι

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί καθιστώντας την Αθήνα και ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο.

Το πρωί, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ' αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ίδιες εικόνες και έξω από το Χημείο (Ναυαρίνου) με μέλη του ΣΕΚ να εγκλωβίζονται από την αστυνομία. Στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν συνδικαλιστές, υγειονομικοί, κ.α., με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές (περίπου 50 ατόμων).

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης που δήλωσε πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ' άτομο προσέλευση». Προσήχθησαν και οι Πέτρος Κωνσταντίνου, Κώστας Παπαδάκης, Πάνος Γκαργκάνας Χρίστος Αργύρης, Ζαννέτα Λυσικάτου, Δήμητρας Δασκαλάκης, Κατερίνα Πατρικίου.

Η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή οκτώ ατόμων στα Εξάρχεια μεταφέροντάς τους στο αλλοδαπών για εξακρίβωση.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, διαδηλωτές τηρώντας τα μέτρα προστασίας εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Αθηνών κρατώντας ένα πανό ή ένα λουλούδι στο χέρι.

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

«Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο»

Ο γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξέσπασε βλέποντας την Αθήνα κάτω από τόσο αυστηρούς ελέγχους και μια ανάρτηση, περιγράφει αυτό που βίωσε προσεγγίζοντας το σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου 15χρονου.

O Γιώργος Θαλάσσης, εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης περιγράφοντας το διάλογο που είχε με ομάδα αστυνομικών που τον σταμάτησε στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής λέγοντάς του πως απαγορεύεται να πλησιάσει στο μνημείο αν και ήταν νωρίς το πρωί αν και ήταν στο σημείο μόνο εκείνος και η σύζυγός του.

«Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο. Φοβούνται το κλαδί με τα 3 ρόδια που έκοψα το πρωί από τον κήπο, για να τα αφήσω στο μνημείο», γράφει μεταφέροντας με γλαφυρό τρόπο τα όσα εξελίχθηκαν το πρωί της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου, 12 χρόνια από τη δολοφονία (από τον αστυνομικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα) του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Φωτο: eurokinissi
Πηγή: efsyn.gr

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.