Η απαντηση της Ντ. Μπακογιαννη στην αποχωρηση του Γιαννη Γκαρανη

«Ομολογώ πως δεν τον κατάλαβα τον δήμαρχο…»

Τη στάση του δημάρχου Κομοτηνής, που αποχώρησε από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια κλήθηκε να σχολιάσει σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος κατέθεσε την έκπληξή της ομολογώντας πως «δεν τον κατάλαβα τον δήμαρχο Κομοτηνής και δεν τον κατάλαβα γιατί ο δήμαρχος Κομοτηνής ήταν ο μόνος εδώ πέρα που εμφανίστηκε αξιώνοντας να υπάρχει διαφορετική πλατφόρμα για την τοπική αυτοδιοίκηση από ό,τι για όλους τους υπόλοιπους».

«Του εξηγήσαμε ότι» συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη «για να στήσει κάποιος μια πλατφόρμα δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Μια πλατφόρμα που να έχει δύο χαρακτηριστικά: να μπορεί δεχθεί προτάσεις από όλους τους φορείς και ταυτόχρονα να μπορούν οι προτάσεις αυτές να ανεβαίνουν στην πλατφόρμα σε περίληψη αλλά οι βουλευτές που είναι στην επιτροπή να έχουν τη δυνατότητα να τις διαβάζουν αναλυτικά. Του εξήγησε ότι όταν οι βουλευτές της επιτροπής παίρνουν τις προτάσεις δεν τις αξιολογούν το ίδιο όπως αξιολογούν την πρόταση ενός σωματείου.
«Βεβαίως και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάρος» ξεκαθάρισε η ίδια για να θυμίσει πως «έχω υπάρξει και εγώ δήμαρχος. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει».

H κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «αυτό που μου έκανε εντύπωση για τον δήμαρχο είναι ότι δεν κατάλαβε ότι εδώ δίνουμε μια μάχη κόντρα στον χρόνο και κόντρα στον κορωνοϊό» ενώ δεν παρέλειψε να εξηγήσει πως «το ότι καταφέραμε να ανεβούμε στην περιοχή ήταν μια άσκηση “ισορροπίας” με τον πρόεδρο της βουλής για να μπορέσουμε έστω και με μια μεγάλη ταχύτητα να κάνουμε ένα πρόγραμμα και να μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη επαφή».

«Άλλωστε αυτή ήταν μια πρώτη επίσκεψη και θα ακολουθήσουν και άλλες έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αναλυτικές συζητήσεις με όλους τους δημάρχους» διαβεβαίωσε η ίδια για να εκτιμήσει κλείνοντας πως «η αίσθησή μου είναι ότι ζήλεψε τους δύο δημάρχους που είδα και κατέβασε μούτρα».

Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.