Η απαντηση της ΔΕΗ για την υποθεση αποκοπης ρευματος στη Ροδοπη

«Την αποκοπή δεν τη ζήτησε η ΔΕΗ, αλλά άλλη ιδιωτική εταιρεία στην οποία χρωστούσε»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ σχετικά με τις υποθέσεις διακοπής ρεύματος που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα παραθέτει και στοιχεία σχετικά με κάποιες από τις υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των οποίων και αυτή στη Ροδόπη.

«Σε όλη την περίοδο της πανδημίας η ΔΕΗ έχει αποδείξει πως στέκεται δίπλα στους πελάτες της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους και της εξυπηρέτησής τους από απόσταση, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες της» επισημαίνει η ίδια στην ανακοίνωσή της αρχικά για να υπογραμμίσει πως «παράλληλα, έλαβε έγκαιρα γενναία μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τόσο κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, όσο και στο δεύτερο, εφαρμόζοντας ήδη από την 1η Οκτωβρίου εκπτώσεις για το σύνολο των πελατών της».

Ταυτόχρονα διευκρινίζει πως «μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με πελάτες σε πραγματική οικονομική δυσπραγία εξετάζονται και επιλύονται άμεσα» και συμπληρώνει πως «η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τόσο την ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεπείς πελάτες της, λαμβάνοντας μέτρα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ακολουθεί, στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, η παράθεση τεσσάρων περιπτώσεων αποκοπής ρεύματος που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε Παγκάτι, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη και Αγ. Βαρβάρα με την επισήμανση πως οι συγκεκριμένες περιπτώσεις «εμπίπτουν στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών όχι μόνο της ΔΕΗ, αλλά και άλλων παρόχων».

Ειδικά για την υπόθεση της Ροδόπης η ΔΕΗ σημειώνει πως «ο πελάτης έφυγε αφήνοντας χρέος 9.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Στη συνέχεια, άλλαξε προμηθευτή μεταφέροντας την παροχή σε άλλο όνομα και άλλο ΑΦΜ. Προφανώς μετά από χρέη και στον ιδιώτη προμηθευτή πέρασε στην Καθολική Υπηρεσία και συνέχισε να ηλεκτροδοτείται. Την αποκοπή δεν τη ζήτησε η ΔΕΗ, αλλά άλλη ιδιωτική εταιρεία στην οποία χρωστούσε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.