Η απαντηση της ΔΑΣ στην ανακοινωση του Εργατικου Κεντρου Κομοτηνης

«Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι»

Σε πόλεμο ανακοινώσεων εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ της διοικούσας παράταξης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Μετά την τελευταία ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΚ που εξαπολούσε μομφές κατά του ΠΑΜΕ, ήρθε η απάντηση χθες εκ μέρους της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας που αποτελεί σωματείο ενταγμένο στο ΠΑΜΕ.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής:

 
«Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΚ Κομοτηνής, όπου γίνεται λόγος για τραμπούκους του ΠΑΜΕ κλπ, μας κάνει ξεκάθαρο το ποιος είναι ο αντίπαλος της πλειοψηφίας της Διοίκησης. Από το μένος τους να ρίξουν χωλή στις ταξικές δυνάμεις, «ξέχασαν» να εξηγήσουν στους εργαζόμενους της πόλης μας τι προβλέπει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με ποιο τρόπο δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στη συλλογική δράση και λειτουργία των συνδικάτων.
 
Το άθλιο σχέδιο υπονόμευσης του ενιαίου απεργιακού μετώπου από την πλειοψηφία του ΕΚΚ και της ΔΗΣΥΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) κατ’ εντολή της μαφιόζικης ηγετικής ομάδας των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΣΕ, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές, δύο διαφορετικοί κόσμοι.
 
Από τη μία, είναι αυτοί που μάχονται καθημερινά, με όσες αδυναμίες κι αν έχουν, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Δίνουν την μάχη στο χώρο δουλειάς τους, να προβληματίσουν τους συναδέλφους τους για το ποιος φταίει που ζούμε αυτήν την εργασιακή ζούγκλα. Είναι αυτοί που προσπαθούν να δώσουν στα συνδικάτα και τις συλλογικές τους διαδικασίες ζωντάνια και περιεχόμενο ενάντια σε κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία.
 
Και από την άλλη, είναι αυτή η κάστα ξεπουλημένων συνδικαλιστών που σταθερά εδώ και δεκαετίες στέκονται στο πλευρό κυβερνήσεων και εργοδοτών, προσπαθώντας να αφοπλίσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αυτοί που μπάζουν τους ίδιους τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα. Είναι αυτοί που εκτρέφουν και αναπαράγουν σωματεία σφραγίδες και αντιπροσώπους «μαϊμούδες», ώστε να δημιουργούν συσχετισμούς μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ουσιαστική απάντηση των εργαζομένων. Είναι αυτοί που με τη στάση τους δίνουν πάτημα στην Κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να φέρει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα», και να επιχειρηματολογεί για τις νοθείες μέσα στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων.
 
Αλήθεια…
-Πότε ακριβώς το ΕΚ Κομοτηνής αναλογίστηκε την αγωνία των εργαζομένων τα τελευταία 10 χρόνια;
-Που ήταν όταν ψηφιζόντουσαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο;
-Που ήταν όταν πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον απεργοκτόνο νόμο;
-Που είναι τώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει νόμο καθυπόταξης των σωματείων στις επιδιώξεις των «επενδυτών»;

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι! Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σταθεροί απόντες από τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.
 
Τώρα είναι ώρα κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος να πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Αυτός ο αγώνας αφορά την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων! Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να μην περάσει!
 
Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ μας και την ΑΠΕΡΓΙΑ!
 
Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!
 
Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Πήραν «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα!
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 2 Οκτώβρη.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και των ταξικών δυνάμεων στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.