Η «απαντηση» στο δημοσιευμα της DW που θελει την Αλεξανδρουπολη να ζει απο τους Τουρκους

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου «Το ρεπορτάζ είναι υπερβολικό. Η συνεισφορά τους είναι σημαντική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η περιοχή ζει μόνο από αυτούς»

Η Αλεξανδρούπολη «σφύζει» το τελευταίο διάστημα από ζωή, με εύπορους Τούρκους τουρίστες να επισκέπτονται την πόλη για διακοπές και ψώνια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, τα τοπικά καταστήματα βιώνουν μια έντονη άνθηση που «θα ζήλευαν ακόμη και τα διάσημα αιγαιοπελαγίτικα νησιά».
 
«Ζούμε κυρίως από τους Τούρκους τουρίστες» είπε στο γερμανικό πρακτορείο ο εστιάτορας Κυριάκος Στόγιος, συμπληρώνοντας ότι παρά τις αρχικές επιφυλάξεις πλέον αυτή η νέα τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί.
 

Το παραπάνω αποτελεί μόνο ένα μικρό απόσπασμα του ρεπορτάζ που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και αναδημοσιεύθηκε από πολλά ελληνικά μέσα και sites. Η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει από τον κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
 
Ο ίδιος σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον «ΠτΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά πως θεωρεί «υπερβολικό» το εν λόγω δημοσίευμα, τεκμηριώνοντας ως εξής «η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία της πόλης μας αγγίζει περίπου το 6,75 %, ποσοστό που βρίσκεται μόλις στο 6,05 % για το σύνολο της Θράκης. Προφανώς είναι σημαντική η συνεισφορά των Τούρκων επισκεπτών στους τζίρους των καταστημάτων και κατά περίπτωση στους τζίρους των καταστημάτων εστίασης , που μπορεί όντως να φτάσουν στο 70 %. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ουσιαστικά ότι η πόλη και η περιοχή ζει μόνο από αυτούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.