«Η αντιφατικοτητα και η ασαφεια μιας αποτυχιας»

Σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη για τις δηλώσεις του Σ. Πέτσα για το προσφυγικό

Τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου  Στέλιου Πέτσα για το προσφυγικό σχολιάζει με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αρβανίτης.

Στο σχόλιό του ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνει πως οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτουν την άγνοια της πραγματικότητας αλλά και την παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης για την ουσιαστική επίλυση του προσφυγικού κατηγορώντας τον για «ψέματα» τόσο σε ότι αφορά το άσυλο, όσο και στην «κακοδιαχείριση» των ευρωπαϊκών πόρων.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη έχει ως εξής:
 
Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα για το προσφυγικό αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά άγνοια της πραγματικότητας και παγερή αδιαφορία για την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. Και φυσικά, πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μια αποστολή να φέρει εις πέρας· να καλύψει την εν λόγω αδυναμία. Και με την παλιά, καλή τέχνη της λασπολογίας και της ασάφειας, το κατάφερε.
 
Ψέματα για το άσυλο, ψέματα και για την «κακοδιαχείριση» των ευρωπαϊκών πόρων. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ασάφεια και διαρκής αντιφατικότητα για τον σχεδιασμό, ασάφεια και διαρκής αντιφατικότητα για τις διαθέσεις της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο κ. Πέτσας υποσχέθηκε 10.000 επαναπροωθήσεις μέχρι το τέλος του ‘20, παραλείποντας να διευκρινίσει το πώς και το προς τα πού. Συμφωνία, πάντως, που να δεσμεύει οποιαδήποτε χώρα να δεχθεί αυτό τον αριθμό, δεν υπάρχει. Και όταν του τέθηκε ερώτηση επ’ αυτού, δεν μπόρεσε να απαντήσει.
 
Θα περιμέναμε να έχουν το θάρρος της γνώμης, της πολιτικής και των πρακτικών τους, και να δηλώσουν χωρίς περιστροφές ότι όταν μιλούν, παραδείγματος χάριν, για «προαναχωρησιακά κέντρα», στην πραγματικότητα εννοούν νέα κέντρα κράτησης, καινούριες Αμυγδαλέζες. Το πόσες, τί είδους και σε ποιο βαθμό θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μένει να το μάθουμε. Η και όχι. Διότι αν ο κ. Πέτσας δεν θέλει, δεν θα απαντήσει. «Δεν χρειάζονται εξηγήσεις, είμαστε κυβέρνηση».
 
Ερωτηθείς για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στις μετεγκαταστάσεις προσφύγων, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα φαινόμενα. Βάφτισε τους φασίστες «ανενημέρωτους πολίτες» και ξαναέβαλε στο κάδρο το ζήτημα του προσφυγικού ή μη, προφίλ. Δηλαδή, αν οι πολίτες «ενημερωθούν» και πειστούν για την «προσφυγικότητα» των προσφύγων δεν θα υπάρχουν ρατσιστικές κραυγές. Αυτές τις φυλούν μόνο για τους μετανάστες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης…
 
Η Νέα Δημοκρατία μπόλιασε τον φασισμό στην κοινωνία και τώρα πνίγεται από το αντιπροσφυγικό κύμα που η ίδια δημιούργησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.