Η Αγγελικη Ζιακα προεδρος της επιτροπης για τις αλλαγες στη Σαρια

Οι Γιασάρ Δαμάδογλου, Χαλήλ Τζιχάτ, Κωνσταντίνος Γούναρης και Σπύρος Τσαντίνης συμπληρώνουν την πενταμελή επιτροπή

Η κ. Αγγελική Ζιάκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θρησκειολογίας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ορίστηκε η Πρόεδρος της άμισθης επιστημονικής επιτροπής που θα αναλάβει την σύνταξη έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν τις αλλαγές στη Σαρία, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2018.

Η επιτροπή είναι πενταμελής και πιο συγκεκριμένα αποτελείται από τους:
1. Γιασάρ Δαμάδογλου, θεολόγο, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχος Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχο Μεταπτυχιακού Τίτλου Ισλαμικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο AI Azhar, Διδάκτορα Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου AI Azhar.
2. Χαλήλ Τζιχάτ,  θεολόγο, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, πτυχιούχο Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Ισλαμικό Ιερό Κήρυγμα και Διδάκτορας Ισλαμικής Θεολογίας του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Μεδίνας.
3. Αγγελική Ζιάκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θρησκειολογίας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
4. Κωνσταντίνο Γούναρη, δικηγόρο Ξάνθης με εμπειρία σε θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.
5. Σπύρο Τσαντίνη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση σε θέματα Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε το μέλος Αγγελική Ζιάκα. Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Μαρία Μήνογλου εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ60 του 5ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης.

Έργο της άμισθης Επιστημονικής Επιτροπής είναι η σύνταξη και κατάθεση έκθεσης για τους δικονομικούς κανόνες της υποπαραγράφου 4β του άρθρου 5 της από 24-12-1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όπως ισχύει. Ειδικότερα έργο της είναι ο καθορισμός των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του και ιδίως για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων των μερών, η οποία πρέπει να περιέχει τα στοιχεία των εισαγωγικών δικογράφων κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και, επί ποινή ακυρότητας, ρητή ανέκκλητη δήλωση κάθε διαδίκου περί επιλογής της συγκεκριμένης δικαιοδοσίας, την παράσταση των πληρεξουσίων δικηγόρων, τη διαδικασία κατάθεσης και επίδοσής της στο αντίδικο μέρος, και τη διαδικασία της συζήτησης και της έκδοσης απόφασης.

Το έργο της άμισθης Επιστημονικής Επιτροπής θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών.

Οι συνεδριάσεις της άμισθης Επιστημονικής Επιτροπής θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Δ/νση: Τέρμα Σισμάνογλου – Κομοτηνή) ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο από την Πρόεδρο και/ή με τηλεδιάσκεψη κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.