Η αναβαθμιση του Πυροσβεστικου Κλιμακιου Σαπων παραπεμπεται στις καλενδες

Δ. Χαρίτου: «Το υπουργείο στερεί από μία μεγάλη περιοχή τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών»

Αρνητικό στο αίτημα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ’ τάξης είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου.

Ο βουλευτής άμεσα μετά την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου στις Σάπες ανέδειξε στη Βουλή και στο αρμόδιο υπουργείο το αίτημα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, το οποίο εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή που καλύπτει σχεδόν το 65% του νομού Ροδόπης με δεκάδες οικισμούς δύο Δήμων με πάνω από 40.000 κατοίκους, ορεινές και δασικές εκτάσεις, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών αλλά και τμήμα της Εγνατίας Οδού. Αίτημα που είχε υποβληθεί και από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Όμως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε το αίτημα σημειώνοντας στην απάντησή του ότι «την παρούσα χρονική περίοδο δεν εξετάζεται αυτοτελώς η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ’ τάξης», ενώ την όποια συζήτηση του αιτήματος την παρέπεμψε στο απροσδιόριστο μέλλον.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «το υπουργείο αρνούμενο να αναβαθμίσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στερεί από μία μεγάλη περιοχή με πλήθος οικισμών, ορεινές και δασικές εκτάσεις τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, σε μία εποχή που είναι πιο έντονα λόγω της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό και θα έχει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.