Η ανασκοπηση του «κουτσουρεμενου» αθλητικα 2020

Ένα έτος που προμήνυε στο ξεκίνημα του μεγάλες συγκινήσεις κατέληξε ως το πλέον ανεπιθύμητο

Με το ξεκίνημα του 2020 άπαντες ευχόμασταν μία χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες για τις ομάδες της Ροδόπης. Ποιος να φανταζόταν ότι δύο μήνες αργότερα ο εφιάλτης του κορωνοϊού θα «παρέλυε» όλον τον πλανήτη και θα έβαζε ουσιαστικά μία παύλα στη ζωή μας μέχρι την εξεύρεση της οριστικής λύσης. Όπως είναι λογικό ο κορωνοϊός παρέλυσε και τον αθλητισμό της χώρας και του τόπου μας με τη δράση να περιορίζεται ουσιαστικά σε ελάχιστους μήνες.

Αυτή την δράση επιδιώκει να καταγράψει ο «ΠτΘ» στην καθιερωμένη ανασκόπηση, η οποία χωρίζεται τμηματικά ανά άθλημα κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να σταθούμε στο αγωνιστικό σκέλος, καθώς η δράση στην πραγματικότητα περιορίστηκε σε 4 μήνες.

Ποδόσφαιρο

Η προσμονή για το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στην ιστορία της Α΄ ΕΠΣ Θράκης τελείωσε μόλις στην 1η αγωνιστική

Είναι αλήθεια πως περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε την κατάληξη του πιο ενδιαφέροντος πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Θράκης με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, τον Πανθρακικό, την Ελπίδα Σαπών και την Δόξα Γρατινής να παλεύουν μέχρι τέλους στην διαδικασία των Play-Off με την ανάδειξη του πρωταθλητή να κρίνεται στα σημεία. Δυστυχώς το μόνο που προλάβαμε ήταν η διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής των Play Off, όπου η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού με την νίκη αυτή τελικώς να της δίνει το πρωτάθλημα αφού άλλο παιχνίδι δεν πρόλαβε να γίνει. Έτσι λοιπόν με το πέρας του πρώτου κύματος του κορωνοϊού πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η πρώτη μέχρι το σημείο της διακοπής Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ενώ συντροφιά στην Γ΄ Εθνική έκανε τελικώς και η Ελπίδα Σαπών, που βάσει της αναδιάρθρωσης που έγινε στην κατηγορία εξασφάλισε στα τέλη Αυγούστου την άνοδο στην κατηγορία ως η δεύτερη του πρωταθλήματος. Ο Πανθρακικός «συμβιβάστηκε» με την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης στην κλήρωση, καθώς η κληρωτίδα ανέδειξε τους «Πράσινους» Κυπελλούχους, ενώ η Δόξα Γρατινής έμεινε με το παράπονο καθώς ίσως ήταν η μοναδική ομάδα που έχασε δύο τίτλους στο νήμα, έχοντας μόλις 1 ήττα. Από την Β΄ ΕΠΣ Θράκης το εισιτήριο για την Α΄ πήραν οι Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ατσάλι Αρχοντικών, Ένωση Ασωμάτων, Δόξα Προσκυνητών και Νέος Ρωμά.

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τις ομάδες της Ροδόπης στην Γ΄ – Μόνος αντίπαλος του Πανθρακικού ο κορωνοϊός

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ξεκίνησε μουδιασμένα στην Γ΄ Εθνική με ήττες μέχρι το σημείο της διακοπής ενώ η Ελπίδα Σαπών είχε προλάβει να μαζέψει 4 βαθμούς μέχρι την παύση της δραστηριότητας.  Σε τοπικό επίπεδο ο Πανθρακικός έφτιαξε μία ομάδα με στόχο ξεκάθαρα την επιστροφή στην Γ ΄ Εθνική και το απέδειξε με τις εμφατικές νίκες που σημείωσε στις πρώτες 2 αγωνιστικές, ενώ στο Super Cup «Νίκος Ντοσίδης» επικράτησε στο κεκλεισμένων των Θυρών ΔΑΚ Κομοτηνής με 2-1 της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου επιστρέφοντας και εντός γηπέδου στις επιτυχίες. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη πρόλαβε και αγωνίστηκε στο κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας της FC Serres 1800 με 1-0 με σκόρερ του μοναδικού τέρματος τον Ρομπέρ. Δυστυχώς όμως η διακοπή ανάγκασε την ΕΠΟ να προχωρήσει σε ακύρωση της συμμετοχής των ομάδων από μικρότερες κατηγορίες.

Νταμπλ για τον Ολυμπιακό, επίδειξη δύναμης για Μπάγερν Μονάχου, συνήθεια που έγινε λατρεία για Σεβίλλη

Σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο σταθερός εντός αγωνιστικών χώρων πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδος, με τον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ να γίνεται στις 12 Σεπτεμβρίου.  Αντίθετα μετά από δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας της γειτονικής Ξάνθης στην Α΄ Εθνική τελικώς υποβιβάστηκε στην Super League 2 γνωρίζοντας δύο ήττες από τον Απόλλωνα Σμύρνης, «πληρώνοντας» αρχικά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό ενώ στη συνέχεια το χάος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τα μπαράζ έγιναν τέλη Αυγούστου!

Στην Ευρώπη, μετά την διακοπή η Μπάγερν Μονάχου απέδειξε πως δεν την επηρέασε καθόλου η πολύμηνη διακοπή επικρατώντας στον τελικό του Champions League της Παρί Σεν Ζερμαίν ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει με το εμφατικό 8-2 της Μπαρτσελόνα. Στο Europa League, η Σεβίλλη επικράτησε με 3-2 της Ίντερ κατακτώντας για 6η φορά το Europa League. Φυσικά το 2020 ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο καθώς από την ζωή έφυγε ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως και ο Πάολο Ρόσι.

Μπάσκετ

Η παραμονή και οι μεγάλες εμφανίσεις του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Β΄ Εθνική

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή επέστρεψε στην Β΄ Εθνική θέλοντας να καθιερωθεί αρχικά στην κατηγορία, Η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και παίρνοντας σπουδαίες νίκες ουσιαστικά είχε «κλειδώσει» την παραμονή, ενώ στο τελευταίο όπως αποδείχθηκε παιχνίδι για την σεζόν 2019/20 επικράτησε της Γέφυρας «σπάζοντας» το νικηφόρο σερί.  Με την ίδια συνταγή και με σκληρή δουλειά η ομάδα της Κομοτηνής φτιάχτηκε για το νέο πρωτάθλημα προλαβαίνοντας ουσιαστικά να δώσει έναν μόλις αγώνα και αυτόν με τους Ικάρους Σερρών, γνωρίζοντας την ήττα στα σημεία. Η συνέχεια γνωστή… Διακοπή και άγνωστο το τι μέλει γενέσθαι.

Η χαμένη ευκαιρία για τίτλους για την ΑΕ Κομοτηνής

Στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η ΑΕ Κομοτηνής ήταν μέσα και στους δύο στόχους της χάνοντας ουσιαστικά την άνοδο στην Γ΄ Εθνική στην ισοβαθμία με τον Αρίωνα Ξάνθης ενώ στο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαραλαμπίδης» είχε φτάσει στα ημιτελικά του θεσμού και θα αντιμετώπιζε την Ασπίδα Ξάνθης Κ20. Η κατάληξη γνωστή φυσικά καθώς ο κορωνοϊός έβαλε «Στοπ» στα όνειρα των «Κιτρινόμαυρων» για τίτλο.

Θύμα του κορωνοϊού η Ευρωλίγκα, Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, το Super Cup στον Προμηθέα Πάτρας

Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, η Ευρωλίγκα έβαλε παύλα στην διοργάνωση με τους ιθύνοντες του θεσμού να μην μπορούν να βρουν λύση για τη συνέχιση της διοργάνωσης. Αντίθετα το Final-8 του Champions League πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να φτάνει στον τελικό και να «λυγίζει» από τον τίτλο του «φαβορί» χάνοντας από την Ισπανική Μπούργκος. Νωρίτερα οι «Κιτρινόμαυροι» είχαν προλάβει να πανηγυρίσουν πριν την πανδημία την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας του Προμηθέα στον τελικό ενώ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής με την σεζόν να ολοκληρώνεται στο σημείο της διακοπής. Τον νεοσύστατο θεσμό του Super Cup κατέκτησε ο Προμηθέας, επικρατώντας στον τελικό του Περιστερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στα ημιτελικά οι δύο ομάδες είχαν αποκλείσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.  Τέλος στο NBA πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Los Angeles Lakers αφιερώνοντας το τρόπαιο στη μνήμη του Κόμπε Μπράιαντ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα στις αρχές του 2020.

Βόλεϊ

«Καρποφόρησε» η σωστή δουλειά της ΑΕ Κομοτηνής με την άνοδο στην Pre League

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής έχει καταφέρει με την σκληρή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποί της να βάλουν το βόλεϊ ξανά στην καθημερινότητα του κοινού της πόλης μας. Έτσι λοιπόν η ΑΕ Κομοτηνής με το σπαθί της προβιβάστηκε στην νεοσύστατη Pre League κατακτώντας την 2η θέση στην Α2, η οποία ολοκληρώθηκε 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε λόγω της πανδημίας. Οι βλέψεις ήταν υψηλές και για το νέο πρωτάθλημα με τον Ηλία Κρεούζη στο τιμόνι, ωστόσο δυστυχώς δεν πρόλαβαν οι ομάδες να αγωνιστούν καθώς ήρθε το 2ο κύμα και πλέον είναι άγνωστο το τι θα γίνει.

Η Volleyleague ήταν η μοναδική κατηγορία, η οποία πραγματοποιήθηκε η συνέχιση του πρωταθλήματος σε ένα ιδιόμορφο Final-4 με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται εξαιρετικός και να κατακτάει το πρωτάθλημα επικρατώντας αρχικά του ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων με 2-1 στη σειρά αγώνων και του Ολυμπιακού με 2-0 επιστρέφοντας στου τίτλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.