Η ανασκοπηση του 2018 μεσα απο 10 στιγμες…

Το 2018 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και να δώσει τη θέση του στο 2019, που επιθυμούμε να φέρει χαρές και ευχάριστες συγκινήσεις. Η οικονομική κρίση και η ύφεση που παρατηρείται σε όλα τα μέτωπα, είναι λογικό πως επηρέασε και τον τομέα του αθλητισμού, ωστόσο το πιο ευχάριστο μήνυμα του 2018 ήρθε την πρωταπριλιά και μάλιστα δεν ήταν ψέμα. Ήταν η ημέρα που η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής εξασφάλισε την άνοδο στην Volley league κάνοντας ξανά την Κομοτηνή προωτοσέλιδο στις αθλητικές εφημερίδες.
 
Ο «Παρατηρητής της Θράκης» όπως το συνηθίζει κάνει την ανασκόπηση της σεζόν μέσα από 10 σημαντικές στιγμές, ευχόμενος πως το 2019 η Ροδόπη θα έχει περισσότερους λόγους να χαμογελάει και σε αθλητικό επίπεδο.
 
Ξεκινώντας όμως αντίστροφα…
 

10.  Αρνητικό πρόσημο είχε το 2018 για το μπάσκετ της Κομοτηνής, καθώς μετά από 3 συνεχόμενα χρόνια διπλής εκπροσώπησης στην Γ΄ Εθνική, η ΑΕ Κομοτηνής αποχαιρέτησε την κατηγορία τερματίζοντας στην 12η θέση, με 6 νίκες και 20 ήττες. Κακή πορεία πραγματοποίησε και ο ΓΑΣ Κομοτηνής που τερμάτισε στην 10η θέση με 12 νίκες και 14 ήττες. Βέβαια, οι «Κυανέρυθροι» του Νεοκλή  Λεμονίδη πραγματοποίησαν καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19, δείχνοντας πως έχουν υψηλές βλέψεις μέσα στο νέο έτος!
 

9. Αιώνιος Έφηβος παραμένει ο Γιώργος Λεπίδας, ο οποίος στα 42 του χρόνια καταφέρνει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Συγκεκριμένα, ο Αθλητής του ΠΑΣ «Πρωταθλητών»  επέστρεψε με τρία χρυσά μετάλλια από την Αλεξανδρούπολη και το πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων στίβου, καταγράφοντας συμμετοχές στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων και των 4×100 μέτρων σκυταλοδρομίας.  Λίγες μέρες νωρίτερα, στη Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας, εκεί όπου διεξήχθη το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Masters, ο Λεπίδας αγωνιζόμενος στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 ετών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 100 μέτρα, την πρώτη θέση στα 100 μέτρα και την πρώτη θέση στη βαλκανική σκυτάλη. Οι χρόνοι του στα 100 μέτρα και στα 200 μέτρα, ήταν 11,86 και 23,96 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Τον αθλητή προπονεί ο Χρήστος Τσιπουρίδης, ενώ στο τομέα της αποκατάστασης ήταν η Δήμητρα Πολυχρονίδου.
 

8. Η 10η θέση του Κώστα Μπανιώτη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία για τον Κομοτηναίο πρωταθλητή του Ύψους. Στον τελικό του πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Βερολίνο, ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έμεινε στα 2,19 μέτρα, δηλαδή πιο χαμηλά από τον προκριματικό, ενώ κατέγραψε έπειτα τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,24 μέτρα. Παρόλα αυτά κατάφερε να είναι παρών σε μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, μάλιστα πετυχαίνοντας και τη δέκατη θέση στη συνολική κατάταξη.
 
7. Στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το Δημοκρίτειο κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν την μεγάλη έκπληξη της σεζόν, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα από τον Λεύκιππο, ωστόσο κέρδισε το χειροκρότημα όλης της μπασκετικής κοινότητας. Επιπλέον, έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ωστόσο πάλι η ομάδα της Ξάνθης αναδείχθηκε νικήτρια. Ο Αίαντας Κομοτηνής είχε αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ, χωρίς όμως να καταφέρει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο!
 

6. Ο Ραφαήλ Μπανιώτης κατάφερε μέσα στο καλοκαίρι μαζί με τον συμπαίχτη του Γιώργο Τερζόγλου να κάνουν κάτι περισσότερο από αισθητή την παρουσία τους στο Beach Volley και να κατακτήσουν σημαντικές πρωτιές αλλά επιπλέον να δείξουν πως το μέλλον τους ανήκει!
 

5. Και καθώς λέμε για το μέλλον, η Νικολέτα Μπάρμπα για ακόμα μία φορά απέδειξε πως αυτό είναι λαμπρό! Στα 66 κιλά ελευθέρας η πρωταθλήτρια του  Α.Σ. Κομοτηνής «Δημοκρίτειο» κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παγκορασίδων/Κορασίδων που διεξήχθη στο Σεράγεβο.
 
4. Παρθενική εμφάνιση στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια έκανε ο «Ηρόδικος» υπό των οδηγιών του Κίμωνα Λεχούδη. Μία προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κομοτηνής και έδειξε πως η δύναμη της ψυχής και της θέλησης ξεπερνάει όλα τα προβλήματα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Κομοτηνή η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας με αμαξίδια και το διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Βουλγαρίας!
 
3. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, στο πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη, παρότι ήταν θεωρητικά το αουτσάιντερ, κατάφερε με σκληρή δουλειά και συνέπεια εντός γηπέδου να πάρει την άνοδο,  επικρατώντας του Ιάσμου στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Στην Γ΄ Εθνική, οι άνθρωποι του Κοσμίου επέλεξαν να κρατήσουν την ίδια φιλοσοφία και να στηρίξουν το πλάνο των τελευταίων ετών, κάνοντας έναν μεγάλο αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού αγωνιζόμενοι στο ΔΑΚ Κομοτηνής.
 

2. Ο Νίκος Τρίχας, έκλεισε την μεγάλη του καριέρα στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης σαν κυπελλούχος καθώς η ομάδα του, η Δόξα Προσκυνητών επικράτησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι της Δόξας Σιδηροχωρίου. Βέβαια και οι δύο ομάδες της Ροδόπης δεν άντεξαν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και αποχαιρέτησαν, ακολουθώντας τον δρόμο προς το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης με διαφορετική φιλοσοφία η καθεμία. Στο αντίο του Νίκου Τρίχα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη γιορτή με καλεσμένους από όλη την βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής συγκεντρώνει πολλές συμπάθειες στο πρόσωπό του! 
 

1.Μπορεί η πρωταπριλιά να θεωρείται ημέρα κατάλληλη για ψέματα, αλλά η ομάδα του Ηλία Κρεούζη δεν είχε καμία διάθεση για ψέματα και πλάκες. Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Νέστορα στον ημιτελικό του Σαββάτου, οι «Κιτρινόμαυροι» είχαν ραντεβού με την ιστορία απέναντι στην ιστορική ΧΑΝΘ την οποία και υπέταξαν με 3-1, φέρνοντας την ομάδα στην Α1 μετά από 20 χρόνια. Η παρέα των Δαλδαβερένη, Χρηστάκου, Μετγιάζη, Στοϊλούδη, Μπουφίδη, Χρηστουηλία, Γκόνα, Παπαδάκου, Δεληγιαννίδη, Αρχοντούδη, Πετρίδη Βασίλη και Θανάση, Γκόνα και Ανδρεάδη, Κρεούζη και Σαραντίδη πέτυχαν αυτό που λίγοι πίστευαν, δηλαδή την μεγάλη άνοδο! Ο Τάσος Πετρίδης και οι συνεργάτες του είδαν τους κόπους τους και τις θυσίες να γίνονται πράξη και πανηγυρίζοντας είπαν χαρακτηριστικά πως «Είμαστε ακόμα στην αρχή».  Όντως έτσι έγινε, καθώς οι συγκινήσεις συνεχίστηκαν με την ομάδα της πόλης μας να κοιτάει στα μάτια τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και να επικρατεί της ΑΕΚ, δείχνοντας έμπρακτα πως η ομάδα ήρθε για να μείνει.
Ελπίζουμε πως μέσα στο 2019 θα έχουμε να γράψουμε πολλά και κυρίως ευχάριστα!
  

Επειδή όμως αυτό που μετράει περισσότερο από κάθε επιτυχία είναι η ανθρώπινη ζωή, το 2018 στιγματίστηκε από την απώλεια του Νίκου Ντοσίδη, σε τεστ για να ανέβει κατηγορία σαν διαιτητής,  αισθάνθηκε εξάντληση και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έπεσε στο έδαφος. Για αρκετές ημέρες πάλεψε για να μείνει στη ζωή στην εντατική αλλά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας σε θλίψη όλη την αθλητική κοινότητα, καθώς εκτός από διαιτητής ποδοσφαίρου αποτέλεσε και αθλητής των ακαδημιών μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.