Η ανακυκλωση «συστηνεται» στους κατοικους των Σαπων και της Μαρωνειας

Η αρχή έγινε με τους κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού κι έπονται οι μπλε κάδοι στις αρχές του 2016

Την περασμένη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, έγινε το πρώτο βήμα για την έναρξη της ανακύκλωσης γυαλιού στον δήμο Μαρωνείας- Σαπών. Οι πρώτοι 5 κώδωνες, που θα δέχονται γυαλί προς ανακύκλωση, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας του δήμου, με σκοπό να εξυπηρετούν τους δημότες και τους επιχειρηματίες. Μάλιστα ο πρώτος τοποθετήθηκε συμβολικά μπροστά στο δημαρχείο, παρουσία του ίδιου του δημάρχου, κ. Γιάννη Σταυρίδη, του διευθυντή της ΔΙΑΜΑΑΘ, κ. Γιώργου Βογιατζή, και στελεχών της εταιρείας, που συντονίζει την ανακύκλωση στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να τοποθετηθούν κι άλλοι κώδωνες στην Ξυλαγανή και σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Μαρώνειας.

Η ανακύκλωση στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, που αποτέλεσε ένα χρόνιο αίτημα του τόπου, ξεκινά μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής στις αρχές του 2016, αφού ξεπεράστηκαν ανυπέρβλητα μέχρι πρότινος εμπόδια, όπως η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σαπών. Ο δήμος έχει προμηθευτεί ήδη 110 μπλε κάδους ανακύκλωσης και σχεδιάζει τη σταδιακή τοποθέτησή τους σε όλη την επικράτειά του από την καινούργια χρονιά. 

 

Η ανακύκλωση είναι μία διαδικασία καθημερινής περιβαλλοντικής προστασίας, δείγμα πολιτισμού που εκτός των άλλων στηρίζει την τοπική οικονομία, αφού ο δήμος, επομένως και οι δημότες του, πληρώνουν λιγότερα χρήματα για την προώθηση των απορριμμάτων τους στον ΧΥΤΑ της Ροδόπης. Σύντομα θα ξεκινήσει και η σχετική καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τη διαδικασία της ανακύκλωσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.