Η Αλεξανδρουπολη απαντα στις προκλησεις της νεας εποχης

Τη σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία Διεθνούς Τριπολικού Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου Συνδυασμένων Μεταφορών, ανέθεσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, υπογράφοντας σχετική προγραμματική σύνταξη.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, όπου έχει ήδη υποβληθεί η πρώτη φάση.
 

Το Κέντρο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα για τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, διαθέτει άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και στον οδικό άξονα της Εγνατίας.

 

Το έργο αφορά ειδικότερα την κατασκευή κτιρίων με χρήσεις logistics, συνολικής δομημένης επιφάνειας 141.620 τ.μ., σε ενιαία έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να κατασκευαστούν αποθήκες συντήρησης και εμπορευμάτων, διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης και σταθμός βαρέων οχημάτων, χώροι γραφείων, εστιατόριο, ξενοδοχείο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
 

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η δημιουργία του Κέντρου αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και συνολικά του Νομού Έβρου και των γειτονικών περιοχών. Ειδικότερα, θα συμβάλει:
 

• Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή
• Στην προώθηση της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης
• Στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και στην αύξηση των εσόδων του Δήμου
• Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στον περιορισμό της ανεργίας
• Στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης
• Στη σταδιακή αλλαγή της εικόνας της περιοχής.


Ήδη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης του χώρου κατασκευής του έργου, που θα περιλαμβάνει την καταγραφή των προβλημάτων και των απαιτούμενων μελετών για την αντιμετώπισή τους. Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθεί σημαντικά η προστιθέμενη αξία του ακινήτου, θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και θα διευκολυνθεί η προσέλκυση υποψήφιων επενδυτών.

 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής και η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κ. Νανά Ζωίδου, δήλωσαν σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή, για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Συνδυασμένων Μεταφορών, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής. Μιας στρατηγικής που απαντά στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την περιοχή μας. Αξιοποιούμε με σχέδιο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης, ώστε να την κάνουμε περισσότερο ανταγωνιστική. Να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για τις επιχειρήσεις μας, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες δουλειάς για τους νέους που θέλουν να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.