«Η αγροτικη πολιτικη της κυβερνησης, ειναι το Roundap για τον Ελληνα αγροτη»

Έλλειψη πολιτικής και σχεδίου βλέπει από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τζελέπης

«Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι το Roundap για την ελληνική οικονομία και τον Έλληνα αγρότη, σημείωσε ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της παράταξης και Βουλευτής Ν. Σερρών του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Τζελέπης, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, επισημαίνοντας πως όπως το εν λόγω φυτοφάρμακο δεν αφήνει τίποτα όπου πέφτει, έτσι και η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού της κυβέρνησης έχει αφήσει έρημη γη σε ό,τι έχει καταπιαστεί.
 
Ο κ. Τζελέπης πιστεύει πως όλα αυτά έγιναν μέσω της φοροληστρικής πολιτικής, του τριπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών μετά τη διάλυση του ΟΓΑ, της διάλυσης οργανισμών που θα έπρεπε να συμπαραστέκονται στον αγρότη όπως ο ΕΛΓΑ που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως λόγω μιας πολιτικής χωρίς σχέδιο και στρατηγική για ένα βασικό τομέα της οικονομίας της χώρας μας, όπως η αγροτική οικονομία.
 
Και αυτό γιατί πιστεύει πως η χώρα μας σήμερα, για να παράξει άμεσα πλούτο, που όλοι θέλουν για να μειωθεί η φορολογία, έχει ως βασικό τομέα, αν όχι πρώτο, δεύτερο μετά τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία.
 
Όμως με φόρους από το 22 έως το 45%, με τέλος επιτηδεύματος, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, που τις έχει συνδέσει με το εισόδημα του αγρότη, την κατάργηση κάθε μέτρου για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως η επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, αυτό δεν μπορεί να γίνει.
 
Παράλληλα εφάρμοσε πρόχειρες πολιτικές, που στην πορεία αντιλαμβανόταν τη ζημιά που κάνουν στην ελληνική οικονομία, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια από το 13 στο 24%, το οποίο πήρε πίσω σε ένα χρόνο, και η επιβολή Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, καταστρέφοντας μικρές οινοποιίες.
 
«Η Κυβέρνηση δεν είχε ποτέ αγροτική πολιτική, και πολύ περισσότερο δεν μπορούσε να σχεδιάσει, κάτι που φαίνεται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης» σημείωσε, την ώρα που το πρόγραμμα που είχε να σχεδιάσει με ευρωπαϊκούς πόρους ανέρχονταν σε 5 δις ευρώ.
 
Ποσά τα οποία είχε βγάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ακόμα από το 2012, όμως ούτε αυτό κατάφεραν να σχεδιάσουν προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, ώστε να εκσυγχρονίσουν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και να στηρίξουν τον Έλληνα αγρότη.
 
Ως παράδειγμα έφερε την βιολογική γεωργία, όπου το κονδύλιο 250 εκ. μειώθηκε στην πορεία σε 120, έγιναν τρείς επαναπροκηρύξεις, δήλωσαν συμμετοχή 36.500 αγροτών που ήθελαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και ενέταξαν μόλις το 10%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.