Η αγωνια του ψηφοφορου μπροστα απο την καλπη

Απαρατήρητα

Με την έλευση του Μαΐου, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές, με τα ψηφοδέλτια να ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και τους συνδυασμούς να ανακηρύσσονται την επόμενη εβδομάδα.
 
Με τις παρατάξεις λοιπόν λίγο πολύ να έχουν, πλην εξαιρέσεων, οριστικοποιηθεί, και αφήνοντας πίσω μας το Πάσχα, όπου εκ των πραγμάτων όλα πήγαιναν λίγο πιο χαλαρά, οι υποψήφιοι πρέπει να ανεβάσουν στροφές, ώστε να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι το πρόγραμμά τους αξίζει την ψήφο τους.
 
Με τόσους όμως υποψηφίους συμβούλους, ιδιαίτερα στους Δήμους, κάπως θα αρχίσει να χάνεται το παιχνίδι, μιας και μετά τον δέκατο περίπου υποψήφιο που συναντά την ίδια μέρα ο ψηφοφόρος (ο αριθμός διαφέρει ανάλογα με την κράση του και την υπομονή του) το ενδιαφέρον αρχίζει να μειώνεται.
 
Αυτό δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να ασχολούνται ουσιαστικά με το πολιτικό κομμάτι των εκλογών, αλλά να επικεντρώνονται σε πιο, δεν θα θέλαμε να πούμε επουσιώδη, αλλά ας τα χαρακτηρίσουμε πιο ρηχά κομμάτια της πολιτικής
 
Για αυτό και σε αυτές τις εκλογές, όπως και σε όλες φυσικά αλλά σε αυτές περισσότερο λόγω πλεονασμού υποψηφίων, ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε λίγο, να ακούσουμε και αν σκεφτούμε ποιόν, και γιατί, θα ψηφίσουμε. Γιατί μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και για την διόρθωσή του, θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερα χρόνια.K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.