Η Αγαπη Αμπελιδου και η Νικολετα Μπαρμπα κατεκτησαν την πρωτη θεση στο Τουρνουα Ακροπολις

Δύο χρυσά για το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο

Με δύο χρυσά επέστρεψαν από το τουρνουά Ακρόπολις, το οποίο αναβίωσε στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια, με συμμετοχή 220 αθλητών από 10 χώρες, οι αθλητές του τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Το τμήμα συμμετείχε στους αγώνες με 3 αθλητές, την Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία των 46 κιλών, τη Νικολέτα Μπάρμπα στην κατηγορία των 66 κιλών, και τον Απόστολο Τρίτσκα στην κατηγορία των 41 κιλών.
 
Η Αγάπη Αμπελίδου βγήκε πρώτη στην κατηγορία της, κερδίζοντας στον τελικό την Τerek Gerda από την Ουγγαρία -χώρα που είχε σημαντική παρουσία στο τουρνουά και ήρθε στην Ελλάδα με παλαιστές σε όλες τις κατηγορίες- ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε και η Νικολέτα Μπάρμπα, που κέρδισε την Osvald Nagi Naemi από την ομάδα της Ισπανίας, ενώ ο Απόστολος Τρίτσκας ήρθε τέταρτος στην κατηγορία του.
 

Το επίπεδο των παλαιστών ήταν πάρα πολύ υψηλό, σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, που τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια αναβιώνει το τουρνουά, το οποίο κάποτε είχε σημαντική θέση στο ετήσιο πρόγραμμα.
 
Σημείωσε δε πως τα επόμενα χρόνια η ομοσπονδία φαίνεται να επιθυμεί να το κάνει λίγο αργότερα ημερολογιακά, μιας και πολλές χώρες δεν έχουν τελειώσει τα εθνικά τους πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα πολλοί παλαιστές να μην καταφέρουν να έρθουν.
 
Πάντως το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό, με καλούς αθλητές ενώ η όλη εμπειρία ήταν πολύ θετική για τα παιδιά.
 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο όμως δεν σταματούν εδώ καθώς στις 17 Μαρτίου θα συμμετέχει στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της Αθηνάς Γιαγτζόγλου, που πήρε το χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, για το πανευρωπαϊκό.
 
Ο κ. Καρυπίδης έδωσε θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν το τμήμα στην κάθοδό του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα τα ΚΤΕΛ καθώς και το Καφέ Μπάρ Μηδέν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.