Η αεικινητη Φωτεινη Θανου η αλλιως… μια απο τις «Γυναικες της Κομοτηνης»

«Η Κομοτηνή είναι μια μικρή πόλη με μεγάλους ανθρώπους... οι γυναίκες της όμως είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση!»

«Σκοπός μας για το 2016 να σμίξει η πόλη γιατί “μαζί μπορούμε καλύτερα”»

Η Φωτεινή Θάνου είναι βέρα Κομοτηναία, που παρόλο που τα νηπιακά της χρόνια τα έζησε στην Αθήνα, σχολείο και εφηβεία τα έζησε εδώ. Σπούδασε στο Ηράκλειο, στη Διοίκηση και Οικονομία, και εξειδικεύτηκε στο marketing και στις δημόσιες σχέσεις.
 
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις γυναικών, που φαντάζουν αεικίνητες. Μια γυναίκα που θα τη δεις να βγάζει τη δωδεκάποντη γόβα και να φοράει τα αθλητικά παπούτσια για να μπει στο γήπεδο. Ανήκει σε οικογένεια αθλητική, με σύζυγο βετεράνο του μπάσκετ και γυμναστή, κόρη πρωταθλήτρια του στίβου και φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ και γιο εκκολαπτόμενο μικρό ποδοσφαιριστή.
 
Αγάπη και πάθος της ο αθλητισμός, σαν πρώην αθλήτρια του ΚΟΚ αλλά και του στίβου. Δε θα μπορούσε παρά να είναι ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Στίβος και έχει καταγεγραμμένα στο ενεργητικό της τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Αθλητισμού, του αθλητικού camp «Καλοκαίρι στην πόλη μας», προπονητικών συναντήσεων και αγώνων εντός και εκτός πόλης αλλά και της υπέροχης εκδήλωσης «Γιορτή Αθλητισμού 2015», με καλεσμένη την παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη.
 
«Ο αθλητισμός είναι στάση ζωής» διατυμπανίζει η Φωτεινή και αποκρούει το ότι η Κομοτηνή, με σύμμαχο το ΤΕΦΑΑ, δε θα μπορούσε να κάνει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και πως υπάρχουν παιδιά στην πόλη μας, που δεν ασχολούνται με το αθλητισμό.
 
Ο μεγάλος της έρωτάς της, όμως, σαν σχήμα οξύμωρο, είναι οι «Γυναίκες της Κομοτηνής», όπου το όνειρο ζωής έγινε τελικά πραγματικότητα στον παγκόσμιο ιστό και δημιουργήθηκε το πιο επισκέψιμο site της πόλης. «Η Κομοτηνή είναι μια μικρή πόλη με μεγάλους ανθρώπους… οι γυναίκες της όμως είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση!».
 
Ένα διαδικτυακό γυναικείο περιοδικό, που δίνει με το δικό του μοναδικό τρόπο την άλλη όψη της πόλης, έτσι όπως τη βλέπουν οι κυρίες που απαρτίζουν την ομάδα- Σακελλαρίου, Κιούρα, Ταταρεάνου, Νίκου, Αθανασιάδου. «Οι “Γυναίκες της Κομοτηνής” είναι κατάθεση ψυχής, μας λέει. Σκέψεις, συμβουλές, τα της πόλης, παρουσιάσεις γυναικών που μας δίνουν το μεγάλο ή μικρό έργο τους και όλα δοσμένα με το δική τους γυναικεία χροιά, το δικό τους άρωμα και γι’ αυτό δεν λείπει η κοινωνική προσφορά. Παρότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα ένα χρόνο ζωής, έχουν παράγει το δικό τους φιλανθρωπικό έργο με εκδηλώσεις, όπως την εκστρατεία ΒΟΗΘΩ=ΑΓΑΠΩ, συλλογή τροφίμων για τους άπορους της ενορίας της Αγ. Βαρβάρας, χρήματα για την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» και τώρα τους «ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ».
 
Σκοπός για το 2016 να σμίξει η πόλη γιατί «μαζί μπορούμε καλύτερα», μας λέει.
 
Στόχος της να μπορέσει το 2016 να κάνει όλη την πόλη να τρέξει για καλό σκοπό.
Ευχή; Υγεία …υγεία… υγεία!
 
Παιδικό της όνειρο να γίνει νεράιδα, σήμερα στα 43 της αν την ρωτήσεις θα σου απαντήσει…
 
Αγάπη να’ναι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.