H ταινια του Μανου Καρυστινου για τα τριανταχρονα του ΔΗΠΕΘΕ

Η ταινία μικρής διάρκειας του Μάνου Καρυστινού σε μουσική του Σάκη Βαργεμτζίδη για τα τριαντάχρονα του ΔΗΠΕΘΕ έχει ανέβει στο youtube και μπορεί οποιοδήποτε να τη δει, χωρίς να τη ψάξει στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ στο fb. Σ’ αυτή για το ΔΗΠΕΘΕ ομιλούν οι εργαζόμενοι Θεανώ Πασχάλη, Δημήτρης Τζατζανάς, Σιδέρης Πατσαβούδης, Μαρία Κεραμέα και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μενεσελίδου. Η αφήγηση είναι της Μυρσίνης Λαντζουράκη.
 
Σαφώς η ταινία και δεν είναι συνολική, αλλά προσαρμοσμένη στο  πλαίσιο λιτότητας των καιρών. Γιατί το ΔΗΠΕΘΕ στην πορεία του πολλά προσέφερε στην περιοχή και μεγάλη η ιστορία που έγραψε, όπως πολύ σωστά ανέφερε, η πρόεδρός του Σοφία Μενεσελίδου, περιγράφοντας με πυκνότητα σε λίγες λέξεις την αξία του. Με τις παραγωγές, τα συνέδριά του, τις εκδηλώσεις του, την εργασία που προσέφερε σε σημαντικές προσωπικότητες του θεατρικού χώρου. Πυρήνας δημιουργίας και αφετηρία γόνιμων συζητήσεων, αντεγκλήσεων ζωής…
 
Μεγάλη ήταν εξάλλου η περηφάνια μας όταν ιδρύθηκε, και τη δικαίωσε, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα μέσα από την καταγραφή της ιστορίας του να καταγράψουμε και ένα τμήμα της πνευματικής ιστορίας της περιοχής τα τελευταία τριάντα χρόνια, που οφείλουμε κάποτε να συγκροτήσουμε.
 
Και επειδή η ανάμνηση είναι σπουδαίο γεγονός ας καταγράψουμε και στο χαρτί κάποιους από τους στυλοβάτες του θεατρανθρώπους… Βασίλης Κυρίτσης, πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής, Σταύρος Τσακίρης, Νίκος Σακαλίδης, Δημήτρης Παπασταμάτης, Θοδωρής Γκόνης, όλοι τους καλλιτεχνικοί διευθυντές, κλείνοντας την αναφορά υποκλινόμενοι στη μνήμη του Τάσου Ζωγράφου, που το ΔΗΠΕΘΕ πολλές φορές έφερε στην Κομοτηνή μας, καθιστώντας μας περήφανους…Τ.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.