Γυναικα και λογοτεχνια

Στα πλαίσια του προγράμματος για την λογοτεχνική παρουσία των γυναικών, την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Σερρών, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου κ. Στέφανο Μαρτίνοβιτς και τις εκπαιδευτικούς κκ. Αγγελική Αρβαντά και Αγγελική Σολάκη, όπου γνώρισαν το έργο των λογοτέχνιδων, των εκλεκτών κυρίων της πνευματικού τομέα του νομού μας κκ. Κορίνας Χάρη, Μαρίας Ζάμπογλου και Σουλτάνας Πολιτσάκη.

Στους χώρους της Βιβλιοθήκης περιηγήθηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Αργυρώ Σαλπιγγίδου για τους τόμους, τις συλλογές που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια οι καλεσμένες στην εκδήλωση λογοτέχνιδες παρουσίασαν κομμάτια από τα έργα τους και έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά, τα οποία έδειξαν την αγάπη για γνώση μέσα από τις ερωτήσεις που έκαναν.


«Σήμερα είχαμε μια προαναγγελθείσα από καιρό συνάντηση με το 5ο Γυμνάσιο Σερρών. Σκεφτήκαμε να τους παρουσιάσουμε εκπροσώπους της γυναικείας λογοτεχνίας από το νομό μας κι έτσι στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κκ. Κορίνα Χάρη, η οποία είναι ποιήτρια και ασχολείται πολλά χρόνια με την ποίηση, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και έχει πάρει πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Μαρία Ζάμπογλου, η οποία έχει εκδώσει ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα για την πορεία του βόρειου ελληνισμού και ποιήματα και Σουλτάνα Πολιτσάκη, η οποία έχει επιμεληθεί τα «Μανουσάκια» των μαθητών της Ξυλαγανής, βραβευμένο από το Ίδρυμα Μπότση, επίσης έχει γράψει και ποιήματα», ανέφερε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κομοτηνής κ. Αργυρώ Σαλπιγγίδου.

Για πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις μίλησε η κ. Σαλπιγγίδου, η οποία σημείωσε ότι «έχουμε καιρό να κάνουμε εκδηλώσεις σε τέτοια έκταση στη Βιβλιοθήκη και ελπίζω να συνεχιστούν διότι μια επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά του γυμνασίου όχι μόνο να έρχονται σε επαφή με τους χώρους που διακινείται η γνώση, αλλά και να συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν δημιουργοί που είναι βγαλμένοι μέσα από ανθρώπους σαν και μας και ότι αυτές οι δημιουργίες σκοπό έχουν να μάθουν στον κόσμο ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν τα ίδια βιώματα, έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια οράματα και αυτό είναι ένα στήριγμα για τους ανθρώπους».

Την ικανοποίησή του από την επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής εξέφρασε ο διευθυντής και μαθηματικός του 5ου Γυμνασίου Σερρών κ. Στέφανος Μαρτίνοβιτς.

«Επισκεφθήκαμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής κατόπιν προσυνεννόησης στα πλαίσια του προγράμματος για τη λογοτεχνική παρουσία των γυναικών και γενικά για τη γυναίκα στη λογοτεχνία.

Είχαμε εκπροσώπηση της ιντελιγκέντσιας της Κομοτηνής, τις εκλεκτές κυρίες, οι οποίες είναι λογοτέχνιδες και ποιήτριες», μετέφερε ο κ. Μαρτίνοβιτς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κυρίες λογοτέχνιδες, αλλά και την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, η οποία «μας πρόσφερε το χώρο και μας εξυπηρέτησε πάρα πολύ και ελπίζουμε να ανταποδώσουμε αυτή την επίσκεψη, καλώντας τις λογοτέχνιδες της Κομοτηνής στην πόλη μας, διοργανώνοντας μια ημερίδα σχετικά με αυτά τα θέματα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.