«Γροθια» στη βια κατα των γυναικων το φετινο χριστουγεννιατικο δεντρο των Θυγατερων Πηνελοπης

Μαζί τους εκπρόσωποι από τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που πλέον διευρύνει τις δράσεις του

Το τμήμα Κομοτηνής των Θυγατέρων της Πηνελόπης αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή χριστουγεννιάτικη δράση του στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που δραστηριοποιείται στην πόλη μας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας –μικρών και μεγάλων- ,οι οποίοι στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή τους και ενημερώθηκαν ανοικτά για ένα θέμα που –ακόμα και στις μέρες μας– θεωρείται ταμπού.
 
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η κ. Έλπη Μπλεκάτση, πρόεδρος του τμήματος Θυγατέρων της Πηνελόπης. Με το «δέντρο των ευχών», δήλωσε, ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη δράση του συλλόγου, η οποία ανταμείφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αντιμετωπίστηκε με ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αγόρασαν τα χριστουγεννιάτικα μπαλάκια και τα αντικατέστησαν με χριστουγεννιάτικες ευχές αγάπης για τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά του κόσμου.
 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες», υπογράμμισε με συγκίνηση, «όχι μόνο για την τυχόν οικονομική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί για τις γυναίκες του Ξενώνα, αλλά κυρίως διότι βγήκε στο φως ένα θέμα που μέχρι και σήμερα θεωρείται ταμπού. Θέλουμε η δράση των δομών αυτών να γίνει ευρέως γνωστή, ώστε να μην διστάζουν οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται είτε στο συμβουλευτικό κέντρο είτε στον ξενώνα».
 
«Υπάρχουν δομές», κατέληξε, «και πρέπει να γίνει κατανοητό πως όλες μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή».
 
Με θέρμη ευχαρίστησε τις θυγατέρες Πηνελόπης από την πλευρά της η κ. Βασιλική Γαντά, διοικητική υπάλληλος του Ξενώνα, και στη συνέχεια εστίασε στη διεύρυνση των δράσεων του. Η δομή υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια, εξήγησε, και τέτοιου είδους εκδηλώσεις γνωστοποιούν τις υπηρεσίες που παρέχει. Το πλαίσιο έχει ανοίξει, υπογράμμισε, επομένως εκτός από τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφή βίας γίνονται πλέον δεκτές και ευπαθείς γυναίκες, όπως άνεργες και μονογονεϊκές οικογένειες. Η τοπική κοινωνία, δήλωσε, αγκαλιάζει με ιδιαίτερη θέρμη τις δράσεις αυτές, μιας και ο κόσμος πια ενημερώνεται και αντιδρά απέναντι σε ένα θέμα-ταμπού, όπως η βία κατά των γυναικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.