Γραμμη ψυχολογικης υποστηριξης και μηχανισμο προμηθειας ειδων για ευαλωτες και ευπαθεις ομαδες δημιουργησε ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Πού μπορούν να απευθύνονται οι δημότες

Ενεργότερο ρόλο στις κοινωνικές του υπηρεσίες δίνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στην προσπάθεια διευθέτησης των αρνητικών συνεπειών που επιφέρει η κοινωνική απομόνωση των καιρών ελέω πανδημίας. Η προσπάθεια αυτή του δήμου κινείται σε δύο κατευθύνσεις αφενός της ψυχολογικής υποστήριξης, αφετέρου της υλικής συνδρομής.

Έτσι από τη μία ενεργοποιεί Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης με στόχο να αντιμετωπίσει την ψυχική επιβάρυνση που επέρχεται από τις αλλαγές στην καθημερινότητα λόγω πανδημίας.

Οι τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες από Δευτέρα έως Παρασκευή (Ώρες λειτουργίας: 11.00-13.00) για ψυχολογική υποστήριξη είναι:

  • Δημοτική Ενότητα Σαπών: 2532023578
  • Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας: 2533350026

Από την άλλη ενεργοποιεί ειδικό μηχανισμό ώστε να μην μείνει κανείς αβοήθητος.

Τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, οι μοναχικοί άνθρωποι, όσοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για τον οποιοδήποτε λόγο και χρειάζεται να προμηθεύονται τα απαραίτητα τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

  1. «Βοήθεια Στο Σπίτι» ΔΕ Σαπώντηλ.: 2532023684
  2. Βοήθεια Στο Σπίτι ΔΕ Μαρώνειας τηλ.: 2533350026

Ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.