Γραφειο Διασυνδεσης Αγροτων δημιουργει η Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη - Στόχος η δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ αυτοδιοίκησης και αγροτών

Την πρόθεση δημιουργίας ενός Γραφείου Διασύνδεσης Αγροτών, ο τρόπος λειτουργία του οποίου θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης με αφορμή την  πραγματοποίηση της Σύσκεψης των Αγροτών του Νομού Ροδόπης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης» το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου. 

Ο κ. Τσαλικίδης μιλώντας πριν την έναρξη της συνέλευσης, τόνισε πως η περιοχή μας έχει μέλλον στον αγροτικό τομέα, και αυτός χρειάζεται στήριξη και ενέργειες που θα δώσουν ανάσα στους αγρότες της περιοχής.
 
«Θέλουμε να είμαστε κοινωνοί προβλημάτων, να αναδείξουμε προβλήματα και τρόπους να λυθούν, και θα είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες και θα κάνουμε δραστικές ενέργειες» σημείωσε, αναφέροντας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια συνάντηση με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το τελευταίο δυστυχώς, κατά τον ίδιο, εργαλείο που απέμεινε στην τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο πρέπει να στοχευθεί άμεσα για να βρεθούν οι διαδρομές που θα οδηγήσουν το γρηγορότερο στο αποτέλεσμα.
 
«Θέλω να μας δείτε ως φίλους, ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν» τόνισε προς τους αγρότες, για αυτό και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει γραφείο το οποίο θα είναι κοινωνός όλων των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου στην περιοχή, το οποίο θα στελεχωθεί με υπαλλήλους της ΠΕ Ροδόπης, και θα είναι ανοιχτό επί μονίμου βάσεως ώστε να δέχεται αιτήματα, να οργανώνει εκδηλώσεις και συναντήσεις, και να ακούει γενικότερα όποιες προτάσεις έχουν. «Αυτό», εξήγησε, «είναι μια πρώτη κίνηση συμπαράστασης, για να αρχίσουμε να λύνουμε προβλήματα και να χαράσσουμε το μέλλον».
 
Άλλωστε θεωρεί πως η προώθηση και καλλιέργεια ενός οικείου φιλικού περιβάλλοντος θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τους αγροτοκτηνοτροφικούς παράγοντες της περιοχή μας κοινωνούς στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.