Γραφεια στο Πολυκεντρο Σαπων αποκτα το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας των παιδικων χωριων SOS

Για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους όλου του Δήμου

Το θέμα της παραχώρησης χρήσης δύο  αιθουσών και μιας μικρής αποθήκης, που βρίσκονται στο Πολύκεντρο Σαπών, στα Παιδικά  χωριά SOS  για την πραγματοποίηση  δράσεων τους ήταν προγραμματισμένο προς συζήτηση το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας Σαπών.
 
Όπως είναι γνωστό, στις Σάπες δραστηριοποιείται το 12ο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των παιδικών χωριών SOS στην Ελλάδα.
 
Οι  δράσεις της δομής εκτείνονται σε ολόκληρο το Δήμο και στις δύο Δημοτικές του Ενότητες, Σαπών και Μαρώνειας, με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών σε κρίση εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης που περιλαμβάνει την πρώιμη ανίχνευση των καταστάσεων στις οποίες τα παιδιά λειτουργούν υπό δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης, την πλαισίωση της οικογένειας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση, με τις δικές της δυνάμεις, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της και τη λειτουργία εργαστηρίων με στόχο την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών.
 
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνουν την εκτίμηση – διάγνωση παιδιών και γονέων, τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην οικογένεια, τη ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, τη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, την εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης κ.α. , την μαθησιακή στήριξη των παιδιών από εθελοντές και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, θα παραχωρήσουν δύο γραφεία στο χώρο του πολυκέντρου, και την αίθουσα εκδηλώσεών του, η οποία θα μπορεί, τις ώρες που δεν λειτουργεί η δομή, να φιλοξενεί και άλλες δράσεις, όπως πρόβες χορευτικών τμημάτων συλλόγων.
 
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, η δομή θα συνεργάζεται με το κέντρο κοινότητας του Δήμου, αλλά και όλους τους φορείς και τους συλλόγου της περιοχής, για να υποστηρίξουν όλες τις δράσεις τους, μιας και οι ανάγκες είναι αποδεδειγμένα πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές της κρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.