Γονεις και μαθητες του 14ου νηπιαγωγειου «γνωρισαν» και καθαρισαν το δασος της Νυμφαιας

Γνώρισαν τον πλούτο του δάσους της Νυμφαίας και ενημερώθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο λόγος για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του 14ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην περιβαλλοντική δράση γνωριμίας με το δάσος της Νυμφαίας που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.κ. Χριστίνα Ντόγκα και Μαριζέτα Βατσακλή, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής.
 
Η δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Helmepa junior και ΚΠΕ Μαρώνειας) υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις, η πρώτη εκ των οποίων περιελάμβανε περιήγηση στο δάσος της Νυμφαίας και «επαφή» των νηπίων με τη χλωρίδα και την πανίδα του οικοσυστήματος, ακολούθως δεντροφύτευση και καθαρισμό και έπειτα τη διαμόρφωση με φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και θάμνων στον αύλειο χώρο του σχολείου.
 
Φορείς και νήπια είχαν ενεργό συμμετοχή, καθώς μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν για την αξία του δάσους από το δασονόμο Κομοτηνής κ. Νικόλαο Κοτσίλα μέσα από τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, την παντομίμα και το κουκλοθέατρο. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.