Γοητευσε ο πατερας Γιωργος Μεταλληνος
Κατάμεστο το Ίδρυμα Νικολάου Παπανικολάου από Κομοτηναίους, οι οποίοι αναζητώντας μεστό και φιλοσοφημένο λόγο, έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό να ομιλεί για την πολιτισμική συνέχεια του ελληνισμού μετά την άλωση.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Τρίτη, στην Καπναποθήκη Π στην Ξάνθη και την Τετάρτη, στην Κομοτηνή από το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής, ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη μας με επιτυχία πλέον και δεδομένα ποιοτικά στάνταρτς.
Νηφάλιος ο λόγος του πατέρα Γεώργιου Μεταλληνού «ξάφνιασε» το νεανικό ιδιαίτερα ακροατήριο με τις απόψεις του για την «καθαρότητα» της ορθόδοξης εκκλησίας και το επιβαλλόμενο του σχίσματος με τη δυτική καθολική εκκλησία, θεωρώντας ότι ο Φράγκοι, οι δυτικοί υπήρξαν οι δεινότεροι εχθροί της αυτοκρατορίας του ανατολικού «βυζαντινού κράτους», επιδοτώντας το θετικό ρόλο της ορθόδοξης εκκλησίας στη διάσωση του ελληνισμού.
Ο πατέρας Μεταλληνός αναφέρθηκε ακόμη μετ’ επιτάσεως στο πρέποντα χαρακτήρα της μοναστικής ζωής και στον ησυχασμό ως νηφάλια πνευματική στάση.
Γοητεύοντας το ακροατήριό του, δεινός, κατηρτισμένος και μειλίχιος ρήτορας, ο πρωτοπρεσβύτερος και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μεταλληνός κατέδειξε, και λόγω του πλήθους που προσήλθε, για μια ακόμη φορά τη δίψα του επαρχιακού κοινού για τα μείζονα και σημαντικά.
Θ.Β.
Ποιος είναι ο Γεώργιος Μεταλληνός
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Θεολογία και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεολογία (Δυτική), Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία στη Δυτική Γερμανία.
•Είναι Διδάκτωρ Θεολογίας στην Αθήνα και Dr.Phil (Ιστορίας) στην Κολωνία. Δίδαξε «Ιστορία του Πνευματικού Βίου στην «Καθ’ ημάς» Ανατολή και Ιστορία και Θεολογία Λατρείας».
•Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών μελετών. Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Θεολογικούς Διαλόγους και Συνέδρια. Εργάζεται στον χώρο της Νεολαίας (το πνευματικό του έργο αναπτύσσει στο Ναό της Οδοντιατρικής Σχολής).
•Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
•Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και Πρόεδρος του Λουριδείου Ιδρύματος – Μνήμες της Πόλης.
•Κατά τα έτη 2004-2007 διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
•Αφυπηρέτησε στις 31-8-2007.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
