Γνωριζοντας τις πρωτες βοηθειες

Ανοιχτή παρουσίαση ενημέρωση από το τμήμα Πρώτων Βοηθειών της ΕΟΔ Ροδόπης

Ανοιχτή παρουσίαση-ενημέρωση με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες πραγματοποίησε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 17.00-21.00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η ημερίδα αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας του τμήματος για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στις πρώτες βοήθειες, τόνισε ο κ. Στάθης Γκεβρέκης, υπεύθυνος του τμήματος Πρώτων Βοηθειών, και ειδικότερα πάνω σε βασικά θέματα των πρώτων βοηθειών όσο αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.
 
Το τμήμα οργανώνει παράλληλα με την εκδήλωση και κλειστά ολιγομελή μαθήματα στα γραφεία του που έχουν και θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, ενώ πραγματοποιεί ενημερώσεις σε συλλόγους, γυμναστήρια, παιδικούς σταθμούς και οπουδήποτε τους ζητηθεί πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. Μάλιστα στις 22 Ιουνίου το τμήμα θα έχει το πιστοποιημένο πλέον σεμινάριο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ όπου εκπαιδευτές της ομάδας θα κάνουν εκπαίδευση επάνω στην βασική υποστήριξη ζωής, με θεματικές που αφορούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
 
«Είναι μια εκπαίδευση που πιστεύω πως όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν γιατί από τις πρώτες βοήθειες και αυτές τις δεξιότητες που θα διδαχθούν πραγματικά μπορεί να σωθεί μία ζωή» σημείωσε ο κ. Γκεβρέκης τονίζοντας πως με το άνοιγμα που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα προς το κοινό έχουν δει μεγάλη ανταπόκριση, μιας και με την πρώτη ενημέρωση που έβγαλαν είδαν το κοινό να ανταποκρίνεται άμεσα, με πολλούς να περιμένουν να μπουν στην εκπαίδευση των κλειστών ολιγομελών ομάδων που γίνεται συνεχώς. 

Εκπαίδευση για το καλό όλων

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Χάρης Παπαμαρκάκης, που αρχικά έκανε επίδειξη όσο αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση σε καθημερινές περιπτώσεις ανάγκης, καθώς και την βασική υποστήριξη ζωής που θα είναι ένας προπομπός για το πιστοποιημένο σεμινάριο στις 22 Ιουνίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καβάλας.
 
«Μέχρι τώρα η εκπαίδευση είχε προσανατολιστεί στα μέλη της ομάδας, τους διασώστες», υποστήριξε επισημαίνοντας ωστόσο πως πλέον τα μέλη του τμήματος άνοιξαν τα σεμινάρια και στους πολίτες με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις γνώσεις και να τους εμφυσήσουν την έννοια και το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες. «Σκεφτείτε πως τα σεμινάρια αυτά είναι σχεδιασμένα για να απευθύνονται σε πολίτες, δεν απευθύνονται ούτε σε γιατρούς ούτε σε εξειδικευμένους διασώστες, οπότε είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να είναι εύκολα απορροφήσιμα από το μέσο πολίτη» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γκεβρέκης.
 
Άλλωστε πάντα τονίζουν προς αυτούς που βρίσκονται στην επιμόρφωση ότι δεν πρέπει να σκέφτονται τους ξένους, αλλά πρώτα τους δικούς τους ανθρώπους, την οικογένειά τους που μπορεί να τους χρειαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.