Γνωριστε τον αρχαιο τροπο θεραπειας

Η θεραπευτική ιδιότητα των ιαματικών λουτρών είναι γνωστή από παλιά. Ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα ιαματικά νερά για θεραπευτικούς λόγους. Σήμερα δίνεται ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό τον αρχαίο τρόπο θεραπείας μέσα από τα Ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης.

Πληροφορίες για τα ιαματικά λουτρά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μετέφερε στην επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης Θεοφάνης Αβραμίδης.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Λουτρών Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από το 1985 και βρίσκονται σε απόσταση 14 χλμ. ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Οι ιαματικές πηγές Τραϊανούπολης είναι θερμομεταλλικές, υδροθειοχλωριούχες και ραδιούχες και ενδείκνυνται για τη θεραπεία των παρακάτω παθήσεων:

Η ποσιθεραπεία για: Διαβήτη, χρόνια νοσήματα νεφρού, νεφρολιθιάσεις, ψαμμίαση, λίθους ουρητήρων, κύστη, κυστίτιδες ήπατος και χολής, χολολιθιάσεις, χολοκυστίτιδες, ηπατικές δυσλειτουργίες, χολοκύστες και ψαμμίαση χοληδόχου κύστης και χοληφόρων αγγείων ήπατος, ενδοηπατική στάση χολής, σύνδρομο μετά χοληκοστεκτομών, διαταραχές πεπτικές, αμμοβαδώσεων παρασιτικών του εντέρου νόσων, χρόνιας γαστρίτιδας και δυσκοιλιότητας.

Η λουτροθεραπεία για: Χρόνιες ρευματοαρθρίτιδες γενικά, αγκυλωτικές παραμορφωτικές αρθρίτιδες, σπονδυλαρθρίτιδες, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, αρθριτισμούς, οσφυαλγίες, νευραλγίες, παραμητρίτιδες, σαλπιγγίτιδες, κολπίτιδες, στείρωση και ριζίτιδες.

Τα λουτρά μπορεί να επισκεφτεί καθένας που επιθυμεί να κάνει λουτροθεραπεία ή ποσιθεραπεία. «Η Επιχείρηση λειτουργεί από τις 7.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ. Κάθε λουτροθεραπεία διαρκεί από 15 έως 20 λεπτά. Αν κάποιος έρχεται από άλλη περιοχή, μπορεί να φιλοξενηθεί στους ξενώνες που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις».

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Όσον αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ο κ. Αβραμίδης αναφέρθηκε στο ξενοδοχείο της Γ΄ κατηγορίας που ανήκει στη Διαδημοτική Επιχείρηση Λουτρών Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης και ενημέρωσε ότι οι κλίνες του ξενοδοχείου μοιράζονται σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Επίσης, στις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης υπάρχουν εστιατόριο, mini market και περίπτερο.

Σε υψηλή περίοδο που ισχύει από 1/10 έως 31/10 το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει 18 ευρώ τη βραδιά, το δίκλινο 30 ευρώ και το τρίκλινο δωμάτιο 36 ευρώ τη βραδιά. Ενώ σε χαμηλή περίοδο που ισχύει από 1/1 έως τον Μάιο το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει 16 ευρώ τη βραδιά, το δίκλινο δωμάτιο 26 ευρώ τη βραδιά και το τρίκλινο δωμάτιο 30 ευρώ τη βραδιά.

Στο υδροθεραπευτήριο ο καθένας μπορεί να κάνει λουτροθεραπεία, ποσιθεραπεία, ενώ υπάρχουν απλές μπανιέρες αλλά και μπανιέρες με υδρομασάζ. Επίσης, υπάρχει και ιατρείο όπου ο καθένας που επιθυμεί να κάνει λουτροθεραπεία περνάει πρώτα από μία απλή ιατρική εξέταση, όπως για παράδειγμα, η μέτρηση της πίεσης. Η Επιχείρηση απασχολεί ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, λουτρονόμους και καμαριέρες. «Αν υπάρχει πρόβλημα υγείας ο πελάτης μπορεί να υποβληθεί σε εξέταση επί τόπου στην Επιχείρηση. Για να κάνει κανείς θεραπεία στα μπάνια, πρέπει τουλάχιστον 10 μέρες να πηγαίνει συνέχεια».

Ικανοποιητική η ανταπόκριση του κόσμου

Από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο θεωρείται η υψηλή περίοδος για την Διαδημοτική Επιχείρηση Λουτρών Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης διότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Έρχεται κόσμος από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κατά κύριο λόγο μέσω συμβάσεων που γίνονται από ειδικά προγράμματα, όπως για παράδειγμα τα ΚΑΠΗ. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο αφού έχουμε πελάτες, οι οποίοι μας επισκέπτονται τα τελευταία 25 χρόνια συνεχώς».

Η Επιχείρηση λειτουργεί και κατά τη χειμερινή περίοδο όπου τα δωμάτια του ξενοδοχείου θερμαίνονται μέσα από τα ιαματικά νερά. «Πρέπει λοιπόν τα ιαματικά λουτρά να ενδιαφέρουν όλους μας. Και για να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε όλοι τις θεραπευτικές ιδιότητες των θερμομεταλλικών νερών, πρέπει και ν’ ανήκουν σ’ όλους». Να σημειωθεί ότι ο άμεσος στόχος της Επιχείρησης είναι η σωστή προβολή των λουτρών ώστε να μπορούν να λειτουργούν και τους χειμερινούς μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Επιχείρηση στα τηλ. 25510-61 225, 61 128, 28 786, για να κλείσουν δωμάτιο.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.