Γκρινια στην Αλεξανδρουπολη για τα εργα στην παραλιακη

Παράπονα προκάλεσε η προσωρινή μονοδρόμηση

Αρκετή γκρίνια έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η νέα φάση ανάπλασης της παραλιακής οδού της Αλεξανδρούπολης, η οποία πραγματοποιείται μέσω που προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η ανάπλαση συνολικά 43 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη με την κατασκευή ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου, πίστας skateboard, γηπέδων για handball και beach volley, παιδικής χαράς, και άλλα, με την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων που ήδη υφίστανται στην Αλεξανδρούπολη κατά 1995 μέτρα.

Μέρος των έργων είχε ξεκινήσει και παλιότερα, όμως η συνέχιση του έργου απαιτούσε την μονοδρόμηση της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου, με το ρεύμα με κατεύθυνση το λιμάνι, να διακόπτεται λίγο πριν από τον Φάρο, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα καθαίρεσης της νησίδας και επέκτασης του ποδηλατόδρομου και της πλατείας του Φάρου.

Το θέμα των έργων και της πραγματοποίησής του αποτέλεσε και προεκλογικό ζήτημα στην Αλεξανδρούπολη, παρόλο που ουσιαστικά η υλοποίησή των έργων δεν τέθηκε ποτέ εν αμφιβόλω.

Πάντως οι αλλαγές έχουν προκαλέσει μια σειρά από κυκλοφοριακά ζητήματα στις πρώτες μέρες εφαρμογής τους, που θα φανεί τις επόμενες μέρες αν θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με την προσαρμογή των οδηγών στην καινούρια, αν και προσωρινή, πραγματικότητα, ή αν θα συνεχίσουν έτσι μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Βέβαια να σημειωθεί ότι έχουν εκφραστεί παράπονα και για την μείωση του μήκους του δρόμου, που θα προκληθεί από την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, με την Δημοτική αρχή να είναι καθησυχαστική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.