Γκρινια για τη «μιση» επερωτηση

Την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Τρέλλη προκάλεσε η παραπομπή της επερώτησής του σε επόμενο συμβούλιο

Την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστου Τρέλλη προκάλεσε το γεγονός ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, παρότι ξεκίνησε η διατύπωσή της επερώτησής του για το θέμα της μη καταγραφής ζημιών και δικαιούχων αποζημίωσης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Θάσου προ μερικών μηνών, τελικά αυτή παραπέμφθηκε για απάντηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.
 
«Για ανεξήγητους λόγους, που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, μετά από μια διαδικαστική παρέμβαση άλλου Περιφερειακού Συμβούλου, σταμάτησε η συζήτηση για το θέμα» σημείωσε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του και ρίχνοντας την ευθύνη τόσο στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη όσο και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για το γεγονός ότι η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε,  θεωρώντας πως το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι κατεπείγον.
 
Όπως ανέφερε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι καταγραφές των κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημιές είτε στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είτε στο ζωικό κεφάλαιο, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα παρέλθουν όλες οι ημερομηνίες και αυτοί θα μείνουν απλήρωτοι από τις καταστροφές. «Για αυτό θεωρούμε σοβαρή την ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης, πέρα από τη στάση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μιας και ενώ υπήρξε δέσμευση κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα γίνει πλήρης καταγραφή μετά την αρχική που ήταν πολύ σύντομη, αυτή δεν προχωρά» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου έχει προειδοποιήσει πως θα προβεί σε περαιτέρω αγωνιστικές ενέργειες, αν δεν υπάρξει ολοκλήρωση της καταγραφής και αποζημίωσης όλων των αγροτοκτηνοτρόφων για τις ζημιές που υπέστησαν στις πυρκαγιές.
 
Να σημειωθεί πως η παρέμβαση στην οποία αναφέρθηκε ο κ, Τρέλλης ήταν του κ. Φώτη Καραλίδη, επικεφαλή της Παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» ο οποίος αναφέρθηκε στο αίτημά που είχε κάνει το Σεπτέμβριο, για ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου στη Θάσο με θέμα τις καταστροφές, τις αποζημιώσεις καθώς και τις δράσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, η οποία όμως ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.