Γιουλη Ιωαννιδου «Το “Χοροταξιο” η συνεισφορα μου ως παιδι του κοσμου»

Το 2016, πέραν από τις υπόλοιπες «λαμπερές» στιγμές της σε επαγγελματικό επίπεδο, έφερε στη Γιούλη Ιωαννίδου και την επίτευξη ενός μεγάλου ονείρου της, τη δημιουργία και τη λειτουργία μίας πρότυπης σχολής, ενός πολυχώρου τέχνης, αφιερωμένου στην τέχνη της κίνησης και του χορού. Το «Χοροτάξιο» άνοιξε πανηγυρικά τις πόρτες του τον φετινό Οκτώβριο, «κοσμώντας» ίσως την κεντρικότερη γειτονιά της πόλης μας, και κυρίως φέρνοντας στη ζωή των Κομοτηναίων, μια πληθώρα επιλογών ενασχόλησης με τον χορό και γενικότερα την κίνηση και την εκγύμναση σε έναν κυριολεκτικά μαγευτικό χώρο.
 
Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας δραστηριότητα στην Κομοτηνή το 2016, οχτώ χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης;
Γ.Ι.:
Η αιτία που άνοιξα το Χοροτάξιο τη χρονιά που μας πέρασε ήταν η ανάγκη να μην απελπίζεσαι. Και η συνεισφορά μου ως παιδί του κόσμου είναι αυτή. Ένας χώρος τέχνης για τον άνθρωπο. Δε θα μπορούσα να κάνω κάτι πιο ειλικρινές από αυτό. Είναι η κατάθεσή μου.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας ως νέοι επαγγελματίες/επιχειρηματίες και τι προσδοκάτε από το 2017;
Γ.Ι.:
Δυστυχώς είμαστε μόνοι σε αυτό. Οι άνθρωποι με όνειρα και πρωτοβουλίες. Δεν πειράζει. Συνεχίζω να προσδοκώ και να παίζω. Κάποιος θα θελήσει να παίξει μαζί μου.

Τελικά από την έως τώρα προσπάθειά σας αξίζει κάποιος να επιχειρεί σήμερα στην Ελλάδα;
Γ.Ι.:
Αυτό εξαρτάται από το είδος και την ανάγκη καθενός στο επιχειρείν. Καλή χρονιά σε όλους. Το μόνο που εύχομαι είναι υγεία, το πιο σημαντικό αγαθό μας για να προχωρήσουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.