Γιορτη Actipark και Παρατηρητη της Θρακης

Ενα πραγματικό ξεφάντωμα προσέφερε στα παιδιά η γιορτή που διοργάνωσε το Actipark σε συνεργασία με τον ΠτΘ την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ταυτόχρονη λειτουργία του παιδότοπου στην νέα περίοδο. Οι πιο αυθόρμητοι «πελάτες» του Actipark ανυπόμονα περίμεναν την άφιξη του κλόουν και του ξυλοπόδαρου για να αρχίσει ένα ταξίδι σε ένα κόσμο παιχνιδιού και χαράς. Με την ευχαρίστηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους συμμετείχαν τα παιδιά στα παιχνίδια με τον κλόουν και τον ξυλοπόδαρο, καθώς το πάρτυ συνεχίστηκε με χορό και παιχνίδι από τους παιδαγωγούς του Actipark. Δεν λείψανε τα αναμνηστικά δώρα για τους μικρούς φίλους του παιδότοπου, ενώ οι μητέρες τρέχανε για να απαθανατίσουν την χαρά των παιδιών. Είναι μεγάλη πολυτέλεια άλλωστε για έναν γονέα να ξέρει ότι το παιδί του παίζει ευχάριστα και με ασφάλεια, ενώ ο ίδιος μπορεί να απολαμβάνει την συζήτηση και την παρέα. Το Actipark απέδειξε ότι φροντίζει για σας πριν από σας.

Οι δηλώσεις των γονέων επιβεβαιώνονται από την ικανοποίηση των παιδιών που προτιμούν Actipark, έναν οργανωμένο χώρο για την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. Το Actipark υπογράφει την διασκέδαση των παιδιών και σας εύχεται για μια ακόμη φορά «καλή σχολική χρονιά».

Ο Νίκος Κουρκούτας και η Νατάσα Κανακίδου, μιλούν στο ΠτΘ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους του Actipark, και να μας πουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, για το δύσκολο αυτό έργο, την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων.

Νίκος Κουρκούτας

ΠτΘ: Πώς περάσαμε από την αλάνα, και το κρυφτό στο δρόμο, στην εποχή του παιδότοπου και των οργανωμένων χώρων παιχνιδιού, κ. Κουρκούτα;

N.K.:
Στη σύγχρονη ζωή, οι χώροι παιχνιδού γίνονται όλο και λιγότεροι και στις γειτονιές δεν υπάρχουν πια αλάνες για να παίζουν τα παιδιά. Ο χρόνος των γονιών γίνεται όλο και λιγότερος και τίθεται και το θέμα της ασφάλειας των παιδιών. Ολοι αυτοί οι λόγοι οδήγησαν στην ανάγκη να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι για την ψυχαγωγία, το παιχνίδι των παιδιών αλλά και για να φιλοξενούν όλες τις παιδικές γιορτές, πάρτυ γενεθλίων, εορτών, συλλόγων και σωματείων. Χώροι όπου τα παιδιά θα παίζουν με ασφάλεια και την επίβλεψη των παιδαγωγών, ενώ παράλληλα οι γονείς θα μπορούν να πιούν τον καφέ τους με τους φίλους τους ή ακόμα και να εμπιστευτούν τα παιδιά τους και να λείψουν για τις δουλειές τους.

ΠτΘ: Πώς έγινε το Actipark, και ποιοι είναι οι άνθρωποί του;

N.K.:
Πριν από δυόμιση χρόνια ακριβώς, δημιουργήσαμε με πολύ μεράκι και αγάπη για το παιδί, τον παιδότοπο Actipark. Εγινε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου ως του καταλληλότερου με κριτήριο τη λειτουργικότητά του.

Ο παιδότοπος Actipark έχει στηθεί με αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας, πράγμα που πιστοποιείται από τα τρία ισχυρότερα σήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αντιπυρική προστασία, μη τοξικά υλικά και μηχανική ασφάλεια.

Εχουν επιλεγεί τα καλύτερα παιχνίδια απ’ όλον τον κόσμο, σ’ ένα χώρο μεγάλο φωτεινό και με την παρουσία και επίβλεψη, έμπειρων πτυχιούχων παιδαγωγών, δημιουργούνται οι καλύτερες συνθήκες για την ψυχαγωγία των παιδιών.

ΠτΘ: Ποια είναι η φιλοσοφία σας και που στοχεύετε;

N.K.:
Εμείς στο Actipark, στοχεύουμε στις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας, και σ’ αυτές ανταποκρινόμαστε με διάθεση για συνεχή βελτίωση και με φιλοδοξία για μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους. Ακόμη μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αποτελούμε ένα ζωντανό κομάτι στη ζωή της πόλης μας σε θέματα που αφορούν το παιδί.

Θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί εμείς που δουλεύουμε στο Actipark, γιατί έχουμε να κάνουμε με τους πιο αυθόρμητους “πελάτες” που με τα καμώματά τους σε συμπαρασύρουν και σε γεμίζουν. Είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις με παιδιά. Και τα παιδιά δεν τα ξεγελάς με τίποτα. Θα είναι ευχαριστημένα και θα περνάν καλά μόνο όταν νοιάζεσαι πραγματικά γι’ αυτά.

ΠτΘ: Ποιος ο στόχος της αποψινής βραδυάς; Σκοπεύετε να επαναλάβετε ανάλογες εκδηλώσεις;

Ν.Κ.:
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με τον Παρατηρητή της Θράκης, αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή τη γιορτή, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά παιδιά της πόλης μας, να ξεφαντώσουν πραγματικά με την παρουσία των κλόουν, και των παιχνιδιών που οργάνωσαν οι παιδαγωγοί του χώρου.

Ο χώρος ήταν ελεγχόμενα γεμάτος και χαρήκαμε ιδιαίτερα με το ξεφάντωμα των παιδιών πράγμα που μας αποζημίωσε για τον κόπο μας και τις προσπάθειές μας.

Και αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι με στόχο την ποιότητα και την ευχαρίστηση των παιδιών σκοπεύουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τους, αλλά και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την κοινωνική τους ευαισθητοποίηση.

ΠτΘ: Με ποιόν τρόπο λειτουργεί καθημερινά το Actipark;

Ν.Κ.:
Ο παιδότοπος Actipark, λειτουργεί καθημερινά 10 με 2 το πρωί, εκτός Δευτέρας και 5 με 11 το απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στην αρμοδιότητα των παιδαγωγών και να πιούν ανενόχλητοι τον καφέ τους. Επίσης, το Actipark, αναλαμβάνει γιορτές γενεθλίων, ονομαστικές εορτές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εγκύηση για το πετυχημένο αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας τα πάντα, και το μόνο που εσείς θα έχετε να κάνετε είναι να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας.

Νατάσα Κανακίδου, βρεφονηπιοκόμος

Η Νατάσα δουλεύει στο Actipark εδώ και ενάμιση χρόνο, και απ’ ότι είδαμε κατά τη διάρκεια της γιορτής, έχει έναν δικό της μοναδικό τρόπο, να προσεγγίζει και να ασχολείται με τα παιδιά.

ΠτΘ: Τι ακριβώς κάνετε στο Actipark για να απασχολούνται τα παιδιά;

Ν.Κ.:
Στον παιδότοπο τα παιδιά έρχονται να περάσουν όμορφα και να ψυχαγωγηθούν. Αυτό που πρώτα απ’ όλα τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν καλά. Ο παιδότοπος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ξεφάντωμα και διασκέδαση για να ασχοληθούν είτε μόνα τους είτε μεταξύ τους.

Εμείς αναλαμβάνουμε να τα ψυχαγωγήσουμε με παιχνίδια, με οργανωμένα παιχνίδια, και σε μικρές ομαδούλες αλλά και μεμονωμένα.

ΠτΘ: Πόσες παιδαγωγοί ασχολείστε καθημερινά με τα παιδιά στον παιδότοπο;

Ν.Κ.:
Στο Actipark, υπάρχουν σε καθημερινή βάση 3 με 4 παιδαγωγοί. Ο ρόλος μας είναι να επιβλέπουμε τα παιδιά, να τα βοηθάμε, να τα προσέχουμε και να τα ψυχαγωγούμε με παιχνίδια, με χορό και δημιουργικές δραστηριότητες.

ΠτΘ: Πως συνυπάρχουν τα παιδιά στο χώρο;

Ν.Κ.:
Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Να βοηθήσουμε τα παιδιά και να τους δώσουμε κίνητρα να παίξουν και μεταξύ τους, αλλά, και ατομικά.

Για παράδειγμα τα μικρά παιδιά χρειάζονται κάποια άλλη προσέγγιση.

Θέλουν τρυφερότητα, κάποιο άτομο που να μπορούν να βασιστούν πάνω του και να τα βοηθήσει στην κοινωνικοποίησή τους.

Τα παιδιά τα αφήνουμε ελεύθερα να διαλέξουν τα ίδια πως θέλουν να απασχοληθούν και τα επιβλέπουμε. Παίζουμε και ατομικά, τα πλησιάζουμε δηλαδή το καθένα ξεχωριστά ή τα οργανώνουμε σε μικρές ομαδούλες.

ΠτΘ.: Σήμερα τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της γιορτής;

Ν.Κ.:
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο κλόουν Καραμούζας με το Καραμουζάκι. Θα δείτε ξυλοπόδαρα, παιχνίδια και χωρό όπως επίσης και μοίρασμα δώρων.

Αυτό που εμείς πρέπει να προσθέσουμε είναι ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη βραδυά και τα παιδιά πραγματικά ξετρελάθηκαν! Με το ζόρι οι γονείς προσπαθούσαν να τα πάρουν να φύγουν στο τέλος της γιορτής. Μπράβο στο Αctipark για την υπέροχη αυτή ιδέα του και εμείς σαν Παρατηρητής της Θράκης θα είμαστε πάντα κοντά για να στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ντιλέκ Χαμπίπ – Ματίνα Γιαννακίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.