«Γιορτες Νεολαιας, Πολιτισμου και Παραδοσης»

«Γιορτές Νεολαίας, Πολιτισμού και Παράδοσης» είναι το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Βιστωνίδας. Οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών θα λάβουν χώρα στην Γενισέα Ξάνθης από 23 έως 26 Αυγούστου.

Στόχος αυτής της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιστωνίδας Νικόλαο Ζλάκτο, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής υποδομής της Γενισέας που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός λόγω του πλήθους διατηρητέων οικημάτων που διαθέτει.

Όπως μετέφερε μιλώντας στον ΠτΘ ο δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος, στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι «να αναδείξουμε μέσα απ’ αυτές τις γιορτές ένα μοναδικό τοπικό πλεονέκτημα που έχει η Γενισέα – πρωτεύουσα του Δήμου Βιστωνίδας – που είναι η πολιτιστική υποδομή την οποία διαθέτει. Όπως είναι γνωστό, η Γενισέα είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός. Διαθέτει πλήθος από οικήματα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα. Επίσης η υποδομή, όσον αφορά στους πολιτιστικούς συλλόγους που υπάρχουν στο Δήμο γενικότερα και συγκεκριμένα στη Γενισέα, αποτελεί ένα εφαλτήριο για εμάς για να προσελκύσουμε επισκέπτες στον τόπο μας.

Για πρώτη χρονιά φέτος έχουμε μια τόσο μεγάλη ποικιλία, όσον αφορά στο πρόγραμμα και μια τόσο καλή οργάνωση όσον αφορά στην προβολή, με την οποία θέλουμε να προσελκύσουμε όχι μόνο τους συνδημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες».

Τρίπτυχο εκδηλώσεων για τη νεολαία, τον πολιτισμό και την παράδοση

Σε τρίπτυχο εκδηλώσεων για τη νεολαία, τον πολιτισμό και την παράδοση έχει χωριστεί το πρόγραμμα των «Γιορτών» του Δήμου Βιστωνίδας, όπου η κάθε μια μέρα των εκδηλώσεων φέρει τη δική της ενότητα.

Έτσι, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 21:00 – που έχει ονομαστεί ως «Ημέρα Νεολαίας» – τόσο οι δημότες της περιοχής, όσο και οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν νεανική συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 20:30, την «Ημέρα Πολιτισμού» το πρόγραμμά της θα παρουσιάσει η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Βιστωνίδας, καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα εσωτερικού και εξωτερικού, συγκεκριμένα από τη Σερβία, κι ένα συγκρότημα από το Βελιγράδι.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 21:00 είναι αφιερωμένο στην «Ημέρα Παράδοσης», όπου θα γίνει λαϊκή βραδιά με τη συμμετοχή των Παιδιών από την Πάτρα, με εδέσματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Βιστωνίδας.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου -παραμονή του Αγίου Φανουρίου- θα γίνει η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου στη Γενισέα. «Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, γι’ αυτό και το πρόγραμμα έχει αυτή την ποικιλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι «Γιορτές» χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο Βιστωνίδας και από τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.