Γιορταζει η Ξυλαγανη

Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς το ομώνυμο Παρεκκλήσι

Την τιμητική της είχε τις δύο τελευταίες μέρες η Ξυλαγανή στις δύο μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, αυτή της Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, που εορτάζονται αντίστοιχα στις 8 και 9 Νοεμβρίου.
 

Οι Ταξιάρχες είναι οι προστάτες του οικισμού με την κεντρική εκκλησία του χωριού να έχει αφιερωθεί σε αυτούς, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος έχει αφιερωμένη στη χάρη του εκκλησία στην είσοδο της Ξυλαγανής.
 
Έτσι για ακόμα μια φορά, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς το ομώνυμο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος λειτούργησε και σήμερα το πρωί στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.
 

Την εικόνα συνόδεψε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, που γιόρταζε και αυτή τους προστάτες της Αρχαγγέλους, καθώς και η Φιλαρμονική της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.