Γιορτασθηκε ο καθαγιασμος των υδατων

Με θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε σε όλη τη χώρα ο καθαγιασμός των υδάτων, με την ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανίων. Στο Φανάρι τελέστηκε ο επίσημος καθαγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού, με την παρουσία των αρχών του τόπου.

Αρκετός ήταν ο κόσμος όπως και κάθε χρόνο που παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων και στην παραλία του Φαναρίου.

Νικητής, όπως δήλωσε και ο ίδιος, αισθάνθηκε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Νικόλαος Χουλιάρας, ο οποίος έπιασε τον σταυρό για πρώτη φορά στη ζωή του. «Δεν περίμενα να πάρω τον σταυρό. Αισθάνθηκα σαν νικητής. Είναι η πρώτη φορά που έπιασα τον σταυρό», δήλωσε ο Νικόλαος, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να βουτήξει στα νερά του Φαναρίου άσχετα από τον καιρό που θα είχε. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό θα του φέρει γούρι.

Είναι η σειρά του δήμου Αιγείρου και του Φαναρίου να υποδεχτούν τους επισήμους, τόνισε ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Ευάγγελος Λίτσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καθιερωμένη εκδήλωση που δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω της συμμετοχής του δήμου στο διεθνές πένθος που έχει κηρυχθεί για τα χιλιάδες θύματα στη ΝΑ Ασία.

«Σήμερα ήταν η σειρά του δήμου Αιγείρου και Φαναρίου να υποδεχτούν τους επισήμους του νομού Ροδόπης για τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα και πιστεύω ότι έτσι θα πρέπει να είναι και οι καρδιές μας και ο νους μας για την επόμενη χρονιά. Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, καλή φώτιση και πραγματικά να ξημερώσουν όμορφες μέρες σε όλο το 2005 για τους Έλληνες, για τους Θρακιώτες, για τους Ροδοπίτες και να ζήσει ο κόσμος με υγεία, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο καιρός ήταν σύμμαχος, τόνισε ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης κάνοντας λόγο για την προσέλευση του κόσμου, η οποία ήταν εντυπωσιακή. «Ο καιρός σήμερα ήταν πολύ θετικός. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και νομίζω τίμησε τη σημερινή τελετή. Ας φωτίσει ο Θεός όλο τον κόσμο για μια κοινωνία αγάπης, ανθρωπιάς και ειρήνης. Χρόνια Πολλά σ’ όλο τον ελληνισμό».

Ευχές για καθαρό μυαλό και καθαρή ματιά έδωσε η βουλευτής Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά. «Θα ήθελα να ευχηθώ καθαρό μυαλό, καθαρή ματιά γιατί τα πολλά προβλήματα, τα οποία άρχισαν να συσσωρεύονται και χρειάζονται καρδιά και δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν. Εύχομαι Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μου, οι οποίοι τίμησαν με ιδιαίτερο τρόπο φέτος τον αγιασμό των υδάτων εδώ στο πανέμορφο Φανάρι. Αλλά πιο πολύ θα ήθελα να ευχηθώ δύναμη, υγεία και επιτυχίες στα νιάτα μας, τα οποία βούτηξαν για το σταυρό όπως και σ’ όλη τη νεολαία μας».

Για ευλογημένη μέρα έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδέσμου «Νέα Κοινωνία» κ. Μιχάλης Αθανασιάδης. «Σήμερα είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη μέρα γιατί είναι ηλιόλουστη μέρα και την ευχαριστιέται όλος ο κόσμος. Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια ευλογημένη μέρα. Εύχομαι Χρόνια Πολλά σ’ όλους που γιορτάζουν. Η χρονιά αυτή να είναι υγιής, δημιουργική και πάνω απ’ όλα να είναι ευλογημένη».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.