Γιορτασθηκε η Ημερα των Ενοπλων Δυναμεων

Τους επώνυμους και τους ανώνυμους μαχητές που αγωνίστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας τίμησε ο ελληνικός στρατός στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΜΘ, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς, το Νομάρχη Ροδόπης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ.

«Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την ημέρα που τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, εκείνοι οι οποίοι στο πέρασμα του χρόνου προσέφεραν τον εαυτό τους, τις υπηρεσίες τους προκειμένου εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι. Τιμούμε εκείνους που πραγματικά αγωνίστηκαν χωρίς να περιμένουν κάποια ανταπόδοση και σήμερα που οι μέρες είναι πολύ πιο δύσκολες η νεολαία μας και όλη η ελληνική κοινωνία προσβλέπει στις ένοπλες δυνάμεις, προσβλέπει σαν στήριγμα μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του εθνικού κορμού να κάνει και πάλι την αποστολή της» δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής κ. Βενέτης.

Ας σημειωθεί ότι την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε δεξίωση που παραχώρησε ο κ. Βενέτης στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.