Γιορτασε τα Ελευθερια της η Κομοτηνη

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 98 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν την Δευτέρα στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις εορτασμού των 98 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ παρόλο που αναμενόταν δεν παρέστη λόγω προβλήματος υγείας ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Για ακόμα μια φορά πλήθος πολιτών, συγκεντρώθηκαν παράλληλα με τους δρόμους στους οποίους πραγματοποιούνταν η παρέλαση για να καμαρώσουν τους συλλόγους, τα σχολεία και τις στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν σε αυτή.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ Παντελεήμων και άλλοι Ιεράρχες, μεταξύ των οποίων οι προσκληθέντες Μητροπολίτες: Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο χώρο του Ηρώου, και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Περισσότερες φωτογραφίες: Κατάθεση Στεφάνων για την 14η Μαΐου

Ακολούθησε η παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερες Φωτογραφίες: Παρέλαση των σχολείων

Περισσότερες φωτογραφίες: Παρέλαση των στρατιωτικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων

Με την σκέψη στους δύο στρατιωτικούς της Αδριανούπολης

Μετά την κατάθεση στεφάνων και το πέρας της παρέλασης δηλώσεις πραγματοποίησαν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αρχιστράτηγος, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Όλοι τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας από την Κομοτηνή, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν με νόημα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αλκιβιάδης Στεφανής
«Περιμένουμε την στιγμή που θα απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί»

Ιδιαίτερα υπερήφανος για τον στρατό μας, μιας και διαθέτει εξαιρετικά στελέχη και το καλύτερο οπλικό σύστημα που «δεν είναι άλλο από τους στρατιώτες μας» δήλωσε ο επικεφαλής του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής λίγη ώρα μετά το πέρας της παρέλασης. Φυσικά ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται όμηροι, τονίζοντας με θέρμη πως «καθημερινά τους σκεφτόμαστε, είναι κοντά μας, ενώ περιμένουμε την στιγμή που θα απελευθερωθούν».

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέας
«Η σημερινή μέρα είναι ευθύνης»

Την χαρά του για την επίσκεψη του στην Κομοτηνή μαζί με τους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου, κ.κ. Γεράσιμου και Ιεραπύτνης και Σητείας, κ.κ. Κυρίλου εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέας. «Η σημερινή μέρα είναι μέρα ευθύνης και μας καλεί όλους να φυλάξουμε το έθνος και την πατρίδα μας με αγωνιστικό φρόνημα και αποφασιστικότητα» είπε για να ευχηθεί καταληκτικά να συμπορευθούμε όλοι μαζί με πίστη στον Θεό και την πατρίδα.

Μητροπολίτης και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων
«Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας από την Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα»

«Εύχομαι οι ύμνοι που χαρμόσυνα χτυπούν στην Θράκη, τα εμβατήρια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Κομοτηνής και την ορχήστρα του στρατού καθώς και ο αποφασιστικός βηματισμός των στρατευμένων νέων της πόλης μας να γίνει μία δύναμη και μία φωνή για όλους τους Έλληνες» υπογράμμισε παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, για να στείλει στην συνέχεια μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας σε όλη την Ελλάδα.

Παναγιώτης Σγουρίδης
 «Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας»

Αναπληρώνοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ που απουσίαζε λόγω προβλημάτων υγείας ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης ένθερμα δήλωσε πως η ψυχή και η σκέψη όλων μας είναι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τους οποίους χαρακτήρισε «ήρωες». «Μου εξύψωσαν το ηθικό τα στρατευμένα νιάτα της Θράκης που με περηφάνια σήκωσαν την ελληνική σημαία. Εδώ είναι ένας τόπος ελληνικός και θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας», κατέληξε κάνοντας λόγο και για τις ελευθερίες που «με αίμα κατακτήθηκαν».

Γιώργος Πετρίδης
«Πάντα σκεφτόμαστε αυτούς που έπραξαν το καθήκον τους»

«Αυτές τις μέρες πάντα σκεφτόμαστε αυτούς που έπραξαν το καθήκον τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι», ανέφερε τον λόγο παίρνοντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης ενώ υποστήριξε ότι προκειμένου να τιμούμε την μνήμη τους οφείλουμε να πράττουμε κι εμείς καθημερινά το καθήκον μας.

Νίκος Τσαλικίδης
 «Φόρος τιμής σε αυτούς που διαφύλαξαν την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας»

«98 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό εθνικό κορμό αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτούς που διαφύλαξαν την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας», συμπλήρωσε με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, κρίνοντας πως έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα τους μέσα από την στάση μας καθημερινά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.